problem av det manliga reproduktiva systemet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-09
Den manliga reproduktiva systemet består av olika organ . Dessa organ är sädesledaren , sädesblåsor , urinblåsan , prostatakörteln , urinrör , pungen , penis , testikel och bitestiklar . Alla organ har potential att orsaka problem . De två organ som är mest benägna att problemen är penis och testiklar

Testikulär Trauma

Ett av de vanligt förekommande problem i det manliga reproduktiva systemet är testikelcancer trauma . Testikelcancer trauma resultat när testiklarna påverkas av en plötslig slag som orsakar svår smärta och svullnad i vissa fall . Eftersom testiklarna inte skyddas av någonting , de löper stor risk för trauma .

testikelcancer

När onormala celler bildas i testiklarna och förblir okontrollerade , kan detta leda till testikelcancer . Symtom på testikelcancer visas som en klump i någon av testiklarna eller en känsla av att dra och tyngdkänsla i pungen området . Andra symtom på testikelcancer ses när individen upplever smärta och obehag i testiklarna . Behandling för testikelcancer omfattar kirurgi eller kemoterapi . Opererats för testikelcancer skulle innebära att ta bort testiklarna .

Testikelcancer är mycket behandlingsbar .

epididymit

Ett annat problem med det manliga reproduktiva systemet är epididymit . Ibland bitestikeln kan bli inflammerade. Detta är vanligtvis på grund av infektion eller särskilda sexuellt överförbara sjukdomar som klamydia . Den vanligaste orsaken till epididymit är bakterier i urinvägarna som orsakar en urinvägsinfektion, epididymit och eventuellt en urinvägsinfektion .

Antibiotika används för att behandla bitestikelinflammation . Ibland i mer extrema fall av bitestikelinflammation , kan de särskilda läggas på sängläge och instrueras om att använda en testikelcancer supporter . Om individen har varit sexuellt aktiva den andra partnern också kommer att behandlas med antibiotika , ifall epididymit var sexuellt överförbara .

Hypogonadism

Hypogonadism anses vara ett potentiellt problem av det manliga reproduktiva systemet också. Hypogonadism uppstår när testiklarna inte producerar tillräckligt av ett visst hormon , testosteron . En av de viktigaste funktionerna i testiklarna är att producera testosteron , så när testiklarna inte testosteron eller när de inte producerar tillräckligt av hormonet , orsakar detta problem i hela systemet .

Det finns två typer av hypogonadism , primär och sekundär . Vid primär hypogonadism det finns ett problem med själva testikeln och med sekundär hypogonadism det finns ett problem med hypofysen att skicka meddelanden för att skapa testosteron .

hypogonadism kan behandlas med manligt hormonbehandling.

Erektionsnedsättning

Erektil dysfunktion är ett problem av det manliga reproduktiva systemet också känt som impotens. Erektil dysfunktion uppstår när antingen den enskilde inte kan få erektion eller om enskilda inte kan behålla en erektion.

Behandling för ED kan innehålla injektioner , stolpiller och läkemedel såsom Viagra .

Previous:nothing Next:När ska man börja använda preventivmedel

Relaterade artiklar


 • skäl till varför en vasektomi misslyckas
 • Hur du donerar ägg & spermier
 • den Billings metod för familjeplanering
 • vad man ska förvänta sig för en erektil dysfunktion tentamen
 • risker för artificiell insemination i kvinnor
 • Vad kan stoppa din mens ?
 • HPV -virus infektioner
 • göra kondomer förhindrar AIDS ?
 • hur man får kondomer
 • tester för impotens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com