vad är orsakerna till biverkningar av p-piller ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-13
Oavsett om du funderar på att ta p-piller för första gången , eller om du byter till ett nytt märke av p-piller , bör du vara medveten om de biverkningar som denna form av preventivmedel kan ha på din kropp . Det är också viktigt att veta orsaken till dessa biverkningar , så att du kan behandla och eventuellt förhindra dem innan de orsakar några allvarliga obehag

svullna bröst

Efter ett par veckor att ta p-piller , kanske du märker att dina bröst blir väldigt svullna och ömma . Detta beror på att din kropp är att vänja sig det nya beloppet av östrogen som är på väg in i blodomloppet-östrogen är det hormon mest ansvariga för fysisk kvinnlig utveckling och bröst tillväxt , efter en månad eller så bör dina bröst återgå till sin normala storlek När din kropp är van att p-piller .

Viktökning

gå upp i vikt är en annan bieffekt många kvinnor upplever när du tar p-piller-det är också på grund av mängden östrogen i kroppen. Under puberteten får en kvinnlig börja gå upp i vikt i magen , midja och lår för att förbereda henne för barnafödande-p-piller lurar kroppen att tro att det är gravid , varför kan du börja att plocka upp några pounds i dessa områden .

Illamående

Även om det oftast inte är allvarliga, vissa kvinnor känner sig sjuka att deras mage vid övergång till ett nytt p-piller , eller p-piller för första gången . Känslan kan likna graviditetsillamående , eftersom kroppen försöker bekanta sig med ett nytt ämne i blodet-vilket är vad som skulle hända om du faktiskt var gravid

Ljusare Perioder

Många kvinnor också . p-piller för att lindra svår smärta och tryck de känner under deras perioder , eller att upprätta regelbundna perioder . Eftersom p-piller gör kroppen " tänker " det är gravid , och gravida kvinnor inte har en menstruationscykel , kommer blodflödet under cykeln bli mycket lättare , och menstruationscykeln börjar och avslutas i tid .

humörsvängningar

När det är för mycket östrogen i systemet , kvinnor är mer benägna att weepiness , ilska , eller känslor av depression-detta är en anledning till att vissa kvinnor väljer andra former av preventivmedel . En p-piller som består främst av progesteron kan hjälpa korrigera detta problem , och kan också förhindra viktuppgång hos vissa kvinnor .

Previous:nothing Next:hur du ändrar din pH till alkaliska för befruktning

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en kondom damer
 • är personer med genital herpes löper högre risk för bältros ?
 • göra kondomer förhindrar AIDS ?
 • vad är felfrekvens på orto EVRA om de används fel ?
 • hur man kan öka sperma utan droger
 • Varför är inte HSV del av standard STD -test?
 • är ExtenZe piller säkra för dig ?
 • HPV -virus infektioner
 • hur man blir en talesman för HPV påverkansarbete
 • kan orto tri - cyclen alt går upp i vikt ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com