varför är preventivmedel så dyra ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-16
Preventivmedel kan vara dyrt , men är en viktig investering i livet för både singlar och par . Lyckligtvis finns det många alternativ när det gäller till preventivmedel , vilket gör det möjligt att hitta en lämplig metod för varje livsstil och budget

Betydelse <. /h2 > Receptbelagda läkemedel är dyra , och p-piller är inget undantag. Under 2007 avslutades en förändring i federal lag det diskonterade försäljningen av p-piller från läkemedelsföretag att välja kliniker leder till faktiska prisökningar . Det finns ytterligare skäl också, exempelvis avgifter läggs ovanpå en droger för att täcka kostnaderna för tvister i samband med rättegångar . Ett alternativ för att köpa billigare piller är att använda en online kanadensiska apotek . recept krävs fortfarande , men kostnaderna är lägre, särskilt när du köper generiska versioner av piller

Kondomer

Den manliga kondomen är en ekonomisk form av preventivmedel , och det skyddar mot könssjukdomar . Dock är kondom inte 100 procent effektiv , enligt Planned Parenthood , varje år , 2 procent av kvinnorna som använder kondom på rätt sätt kommer att bli gravid , och 15 procent av dem som inte alltid använder dem på rätt sätt skall bli med barn . Det finns också kvinnliga kondomen , som bärs internt , och är 79 till 95 procent effektivt, enligt Feministiskt Women's Health Center .

spiral och implantat

För de som söker en långsiktig form av preventivmedel , en spiral eller implantat kan vara ett bra alternativ . Även om det kan vara dyrt på framsidan , med en spiral varierar i kostnad från mellan $ 175 och $ 650 , det är en engångs betalning , och det kan bäras i upp till 12 år .

Ett implantat , en liten stav placeras under huden där det frigör hormonet gestagen , kostar från mellan $ 400 och $ 800 , men varar upp till tre år . Även om de är en kostsam nyinvesteringar , dessa enheter är mycket effektiva på att förhindra graviditet och ståtar med en 99 procent lyckas.

Membran

Membranet är en tunn latex kopp sätts in i slidan och används med en spermiedödande kräm eller gelé för att förhindra befruktning . Det kostar mellan $ 15 och $ 75, och varar i upp till två år , en spermiedödande produkt är ytterligare en , men rimlig , bekostnad . Planned Parenthood rapporterar att årligen, kommer mellan 6 och 16 procent av membran användare blir gravid , beroende på om enheten används på rätt sätt .

Överväganden

Preventivmedel kan vara allt från ett billigt paket av kondomer till en dyr piller , men förhindrar en oönskad graviditet är ovärderligt . Försäkring och fri kliniker kan bidra till att minska kostnaderna , dock gör det möjligt för dem som har en budget att hålla sig säker .

Previous:nothing Next:effekterna av koffein på tongkat ali

Relaterade artiklar


 • hur man gör beslut i reproduktiv hälsa
 • Syftet med IUD som en form av preventivmedel
 • födelsekontroll kalender metod
 • vad som gör Viagra arbete ?
 • Graviditet & p-piller
 • hur man gör manlig förbättring formler
 • NuvaRing instruktioner
 • kastrering vs vasektomi
 • papillomvirus infektion information
 • kan genitala akne föras ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com