spädbarnsdiarré behandling

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-04
Infant diarré är vanligt förekommande som kan hända när som helst ditt barn erfarenheter någon form av matsmältning fråga eller sjukdom. Det finns några konventionella botemedel för barnet diarré och några viktiga saker att titta efter innan du ringer en läkare

hålla hydratiserade

Bebisar hydratiserad genom hela episoden av diarré är nyckeln till att förhindra en ännu mer allvarlig sjukdom. Infant diarré är oftast virus i naturen, men det kan också uppstå från en intolerans mot vissa livsmedel, eller kan orsakas av en bakterie. Generellt läkare skall inte föreskriva antibiotika för diarré, eftersom det försvinner av sig själv inom några dagar.

Om du ammar ditt barn, rekommenderar CS Mott Barnsjukhus information om diarré hos ammande barn att du fortsätter amma för att hålla ditt barn mat och släckt, men att ändra din kost för att se om denna potentiellt påverkar ditt barns avföring.

mellan amning sessioner rekommenderar CS Mott Barnsjukhus ge ditt barn en vätskeersättning. En oral vätskeersättning kan hemlagad-1 msk. av socker och en nypa salt i en liter destillerat vatten, eller det kan vara en over-the-counter elektrolytiska dryck speciellt utvecklad för barn diarré.

Om du inte ammar, sjukhuset rekommenderar att du tar med din baby bort av fasta ämnen och komplexa livsmedel, sedan börja med en diet av klara vätskor och sakta arbeta upp till halvfasta ämnen. Även om resultaten inte kommer omedelbart, om din barnets tillstånd inte förbättras under den här processen, uppsök läkare. Sträva efter att hålla ditt barn väl hydrerad genom denna process.

Hem botemedel

En övermogen banan kan vara precis vad du behöver. Låt banan mognar till den punkt där den har en hel del svarta fläckar, då mosa den och mata den till ditt barn. Detta åtgärda sägs att arbeta nästan omedelbart stoppa lös, vattnig avföring.

När man ska ringa en läkare

Medan de flesta fall av diarré klara upp ganska snabbt, om ditt barn har diarré i mer än 24 timmar utan tecken på förbättring, rekommenderar Mayo Foundation för medicinsk utbildning och forskning (Mayo Clinic) du kontakta läkare omedelbart. Om diarré kombineras med feber eller kräkningar, tarmrörelserna allt rinnande eller om ditt barn är håglös och hennes hud inte platta omedelbart efter kläms, är det viktigt för dig att kontakta en läkare eller ta ditt barn till akuten.

en sista varning

Om ditt barn upplever kronisk diarré eller verkar ha diarré oftare än normalt, kan det finnas en underliggande sjukdom. Kontakta din barnläkare för att se dina barns fortsatta hälsa.

Previous:nothing Next:hudvård för barn

Relaterade artiklar


 • Hur läkarna testa om ett barn har tillägga?
 • när du bör byta bröstimplantat
 • diastas recti komplikationer
 • tonårsgraviditeter orsakar
 • hur man kan minska dina utgifter för vård
 • manlig kontra kvinnlig skelett
 • diet för hypertyreos
 • problem med alkoholmissbruk
 • Baby Face hudutslag behandling
 • rättsmedel för att bota ödem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com