kroppslukt orsaker

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-21

Du behöver:.
dig själv och en liten knuff inifrån
.

Vad orsakar kroppslukt?

kroppslukt är en biprodukt av kroppens glandulär svar på stimuli, oavsett om det värme, stress eller fysisk ansträngning. Utan detta system skulle kroppen vara benägna att överhettning och värmeslag

Kroppen har två olika typer av svettkörtlar. Ekkrina och apocrine. Distribueras över hela huden, ekkrina körtlar utsöndrar salt vatten. Apocrine körtlar, å andra sidan, finns i ljumskarna, armhålorna, och hårbotten. Till skillnad från de enkla koksaltlösning i ekkrina körtlar, de apocrines utsöndrar en fet typ av svett, vilket bryts ned av bakterier som finns på huden. Denna process resulterar i myskdoften folk känner igen alltför väl.

Vilka höjningar Svett och kroppslukt?

ansträngning driver upp kroppens kärntemperatur, orsakar en ökning i svett produktionen från båda typer av körtlar. Nervositet och sexuell upphetsning kan också stimulera kroppslukt.

Wearing syntetmaterial som inte tillåter kroppen att andas, ökar kroppen lukt också. Polyester är känt för sina svett producerar egenskaper, som är nylon. Att bekämpa detta problem, slitage naturliga fibrer som bomull, siden och linne, särskilt i underkläder. Tyger som suger upp fukt minskar kroppen lukt samt risken för mögel på grund av brist på luftcirkulation och fukt.

Hur kan vi minska kroppslukt

För att minska dålig kroppslukt, behöver du ett ämne som kommer att fånga och torka ut apocrine svettas innan det bryts ner i funkiness. Deodorant eller pulver gör ett bra jobb med detta, tillsammans med en vanlig bad regim.

kosten påverkar även kroppen lukt. Att skära ner på lukt, kanske du vill byta ut kosten stöttepelarna för lite för att se om det finns en förändring. När uppdelade påverkar mat smaken och lukten av kroppen, enligt Health911. com, där det står, "Vissa livsmedel, som kött, lök, vitlök, exotiska kryddor och drycker som kaffe och alkohol kan leda till kroppen lukt . "

Människor med kroniska svett och kropp luktproblem måste ofta söka läkare för att minska deras dilemma. Vid svåra fall finns det receptbelagda styrka tvål och deodoranter som kan blockera svett produktionen i många timmar, men kan dessa ibland irritera huden och orsaka obehag.

Previous:nothing Next:orsakerna till en kliande anus

Relaterade artiklar


 • celltyper
 • den Lamaze teknik
 • diy HIV-screening
 • moderns kost under graviditeten
 • Vad händer när du förlorar din slempropp?
 • djur hudsjukdomar
 • biverkningar av bockhornsklöver
 • diabetes hos barn
 • När ska oroa sig för gulsot
 • hur man gör en tonåring att sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com