tå nagelförändringar

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-11
Tånagel störningar kan vara pinsamt och smärtsamma. Den vanligaste tånagel sjukdom kallas en inåtväxta tånagel där kurvan av spiken tränger in i huden. Sjukdomen får huden att svälla och fylla med puss. Det finns en mängd andra tånagel sjukdomar som kan utvecklas, som kan vara bakterier och skada närstående. Svamp störningar är de svåraste att behandla och kan även återkomma efter behandling

Du behöver:.
Dig själv och en liten knuff inifrån
. .

störningar som börjar med Onych

Det finns flera tånagel störningar som börjar med "onych", som är ett grekiskt ord som betyder "spik. "Onychia är väckt den av bakterier och gör att huden runt tånagel att svälla och gråta. Ibland tånagel kan till och med ramla av. Enligt University of California, San Francisco, är onychomadesis annan tånagel sjukdom som ofta förknippas med cancer och kemoterapi . Tillståndet kan leda till att tånagel fullständiga separation från nagelbädden. tånagel missfärgning och missbildning är ett tillstånd som kallas onychodystrophy.

Subungualt Hematom

Trauma kan orsaka en tånagel sjukdom som är känd som Subungualt hematom . National Center for Emergency Medicine informatik förklarar att spika trauma kan orsaka extrem smärta som kan pågå i flera timmar. Så småningom tånagel blir svart och blå och ramlar av. En ny tånagel vanligtvis växer i inom två till sex månader.

Svamp Disorders

Samma svamp organism som är ansvarig för att orsaka ringorm är också ansvarig för att orsaka en tånagel infektion som kallas onychomycosis. Enligt Merck, är infektionen känt för att orsaka tånagel förtjockning, missfärgning och kalkhaltig utseende. I vissa fall kan tånagel ens börja falla sönder. Paronyki är en annan tånagel sjukdom som orsakas av en svamp. Tånaglar som påverkas av paronyki utvecklar ofta infektioner där naglar och hud möts.

Brist Disorder

tånagel störningar kan också orsakas av mineralbrist i kroppen. Till exempel kan en järnbrist resultera i en tånagel sjukdom som kallas koilonychia. Enligt US National Library of Medicine, tånaglar som lider av koilonychia är platt och vågiga i utseende. Den konkava depressioner går ofta horisontellt över ytan av tånagel.

Behandling

Många tånagel störningar kan behandlas framgångsrikt om de upptäcks i ett tidigt skede. Inåtväxande tånaglar som blivit infekterade behandlas ofta med antibiotika och ibland operation för att avlägsna tånagel om det finns en kontinuerlig problem. University of Maryland Medical Center berättar att svamp-och bakterieinfektioner behandlas oftast med en kombination av antibakteriell och svampdödande läkemedel. Fall av synnerlig bakteriell infektion behandlas med antibiotika, liksom.

Previous:nothing Next:vikten av att hålla det mänskliga örat ren

Relaterade artiklar


 • hur man lär dina barn att undvika influensa
 • hur man använder Proactiv under amning
 • tidigt födda barn och riskfaktorer
 • hypofystumör & graviditet
 • saker som förbättrar minnet
 • prostatit förebyggande
 • information om barns vitaminer
 • vad är orsakerna till frekventa kräkningar hos barn?
 • utsöndringsorganen system fakta
 • tecken och symtom på nedre extremitet kärlsjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com