alkohol, tobak och andra förebyggande

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-02-04
Den bästa tiden för att förhindra narkotika, alkohol eller tobak är innan den startar. Det finns ett antal program som fokuserar på att hålla unga människor friska och nyktra. Genom att fokusera på förebyggande innan en person har regelbunden tillgång till olagliga substanser, gör du det mer troligt att han eller hon kommer att undvika problem med droger, alkohol och rökning i framtiden

Du behöver:.
Vatten eller annan vätska drickbart .

Förekomst

Enligt Större Dallas rådet för alkohol-och drogmissbruk, 52 procent av ungdomarna rapporterade dricka med den tid de nådde åttonde klass. Fyrtioen procent rapporterade cigarettrökning, och 20 procent har använt marijuana. Från och med i början kan leda till livslånga problem. Till exempel 40 procent av alkoholkonsumenter som började vid 14 års ålder eller yngre utvecklat alkoholberoende.

Studenter mot destruktiva beslut

Studenter mot destruktiva beslut (Sadd) började med en uppgift att förhindra rattfylleri. Medan Sadd nu fokuserar på andra frågor som droger och tonåring självmord, är deras främsta uppgift fortfarande att bekämpa minderårigas alkoholkonsumtion. Denna organisation låter ungdomar gå med i stödgrupper, som om de hindrar minderårigas alkoholkonsumtion genom ett "nej användning" politik.

DARE Drogförebyggande program

D. A. R. E. står för drogmissbruk Resistance utbildning och är en populär förebyggande program som används i skolor från förskola genom 12: e klass. Dessa program leds av poliser och fokusera på att lära barn att leva drogfritt liv. Programmen ägna särskild uppmärksamhet åt lektioner i att undvika grupptryck. Du kan hitta D. A. R. E. program i över 75% av skoldistrikt i USA.

förebygga rökning

Enligt Family First Aid webbplats, fortsätter tonåring rökning att sjunka som förebyggande kampanjer upplysa denna grupp om farorna med nikotin. Även om nivåerna är relativt låga, rapporterade 23% av gymnasister som de rökte en cigarett under de senaste 30 dagarna. Med 80 procent av rökarna börjar före 18 års ålder är det viktigt att förhindra detta problem i unga år. Family First Aid påpekar att endast 2 procent av rökarna har föräldrar som inte röker, så föregå med gott exempel.

Prata om det

Om du är orolig för alkohol, droger eller tobak förebygga, prata med någon om det. Du kan öppna en god dialog med ditt barn om riskerna med sådan användning, eller prata med en läkare eller kurator om det bästa sättet att uppmuntra en hälsosam livsstil i andra individer.

Previous:nothing Next:psykologiska effekter av puberteten

Relaterade artiklar


 • klarblå graviditetstest instruktioner
 • sätt att testa vatten för renlighet
 • lösningar som hjälper människor att sluta röka
 • Hur lång tid efter en period kan du bli gravid?
 • vad är orsakerna till prostatacancer infektion?
 • Orsaker till en huvudvärk i bakhuvudet
 • smärta i fotsulor
 • snabb behandling av munsår
 • hur man dödar löss utan att göra ett köp
 • hur du enkelt ta bort nits från hår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com