osteopeni hos barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-12
Osteopeni hos barn är ett tillstånd där ett barn har låg bentätheten. Låg bentäthet kan bero på många olika faktorer, men är anledning till särskild oro hos barn. Osteopeni anses vara en halvvägs diagnoser mellan normal bentäthet och bentäthet tillräckligt lågt för att klassificeras som osteoporos. Osteopeni som inträffar hos personer före 30 års ålder indikerar en högre risk att utveckla benskörhet senare i livet. I vissa fall kan personer med osteopeni har helt enkelt spröda eller låg densitet ben.

Orsaker

WebMD anges att det finns flera orsaker till osteopeni hos yngre individer. . Dessa orsaker är att ha en ätstörning där begränsade konsumtion av livsmedel leder till brist på bentillväxt. En annan orsak till osteopeni är en historia av kemoterapi. Mediciner kan även steroider, används för att behandla astma och andra villkor bidra till utvecklingen av osteopeni. Strålning behandlingar kan också vara en betydande bidragsgivare till osteopeni hos barn.

Riskfaktorer

Det finns flera riskfaktorer för barn som utvecklar osteopeni. WebMD anges att dessa inte bara bland annat att ha en personlig historia av strålning eller cellgifter, men också en släkthistoria av individer som hade osteopeni och osteoporos. Övriga riskfaktorer är att kaukasisk eller asiatisk härkomst, med en tunn bygga och behandlas med läkemedel såsom Neurontin, Tegretol (för att förhindra krampanfall eller för smärta), prednison och andra kortikosteroider. Dessutom, att ha en period i barndomen där barnet var sängbunden under en ovanligt lång tid kan vara en riskfaktor.

Tecken och symptom

Enligt WebMD finns i allmänhet inga tecken eller symptom på osteopeni till barn förrän ett ben går av eller tillverkar. Det finns ingen smärta eller svårigheter att leka eller utöva normal barns aktiviteter för de flesta barn med villkoren. Men att vara i en riskgrupp, som att ha en historia av kemoterapi, strålning eller på höga doser av steroider (prednison, kortikosteroider), kan ge upphov till vara orolig för att ha sjukdomen.

Behandlingar

Det primära behandling för osteopeni hindrar den från att utvecklas till ett fall av benskörhet. WebMD anger att de flesta läkare ordinerar extra kalciumtillskott för att stimulera bentillväxt och förbättra bentätheten. Andra aktiviteter som kan anses utövar viktbärande aktiviteter, såsom att lyfta små fria vikter. Vitamin D är också ett tillägg som kan hjälpa till med utvecklingen av bentätheten. Vitamin D ofta läggs till mjölk och andra mejeriprodukter, så det är lätt tillgänglig för de flesta individer.

Prognos

WebMD anges att även barn med osteopeni kan drabbas av benskörhet, betyder det inte att de kommer automatiskt framsteg som sjukdom. Istället flitig utöva fysiska aktiviteter som främjar bentillväxt och konsumtion av kalcium och vitamin D hjälper oerhört att undvika försämring av bentätheten. Barn som har haft medicinska behandlingar för sjukdomar som Crohns sjukdom eller astma med prednison eller andra kortikosteroider skall vara helt frisk om de ägnar sig åt ordentlig motion och regelbundna aktiviteter.

Previous:nothing Next:resurs hälsosam kost

Relaterade artiklar


 • hur får man vägglöss?
 • fiskolja och magont
 • kan rotavirus bero på smuts?
 • astma ökar hos barn
 • kost & fysisk kondition
 • förebyggande av diabetes livsmedel
 • giftfritt alternativ till Premarin grädde
 • Varför är det viktigt att ha en balanserad kost?
 • antibakteriell gel vs tvål och vatten
 • sätt att identifiera och ta itu med en varning stroke
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com