Nutrition & kost för tonåringar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-12
Tonåringar behöver ordentlig matvanor för tillväxt, utveckling, byggnad benmassa och förebygga fetma. Även tonåringar upplever påtryckningar från en rad olika källor till antingen FROSSA på skräpmat eller att stanna skinny på en restriktiv kaloriintag, säkerställer en balanserad diet bästa långsiktiga hälsa. Kroppar i omvandling under tonåren nytta av kost hög näringsämnen och låg halt av mättat fett

Du behöver:. .
Steril bricka katetrar
en steril duk.
sterila handskar.
jod pinnen pinnar.
katetern.
vattenbaserade glidmedel.
sterila exemplar burk.
förfylld spruta med sterilt vatten.

viktiga näringsämnen

Under tonåring och ung vuxen år, bygger kroppen dess benmassa till en topp benstyrka runt 30 år. Om du inte får tillräckligt med kalcium, protein och mineraler för att bygga denna benmassa under tonåren, dina ben risken större degeneration av benskörhet senare i livet. Välj mat med högt kalcium som mejeriprodukter eller ta en kalcium komplettera. Börja dagen med spannmålsprodukter som omfattas av mjölk eller sojamjölk. Tonåringar som praktik veganism och inte äta några animaliska produkter bör välja mat som kalciumberikad apelsinjuice och lummiga gröna grönsaker för att öka kalciumintaget.

Äter mycket mat med högt järn. Menstruerande flickor behöver speciellt hög järn kost eftersom kroppen använder järn för att göra röda blodkroppar, som ersätter blod som går förlorad under en månadsperiod. Iron bidrar till att bygga muskelmassa och bygga nivåer energi i både pojkar och flickor. Magert kött och fisk ger en bra källa av järn, men vegetarianer kan välja baljväxter, soja, torkad frukt och broccoli för järn krav.

Många tonåringar saknar viktiga näringsämnen som zink, B-vitaminer, och vitamin D. Att äta på språng gör det svårt att få alla nödvändiga näringsämnen från mat ensam. Ta en multivitamin varje dag för att kompensera för brister i kosten.

Undvika övervikt

Att vara extremt överviktiga sätter tonåren löper större risk för typ II diabetes, högt blodtryck och högt kolesterol, sjukdomar riskfaktorer normalt sett i människor mycket äldre. För att minska risken att bli överviktiga, äter en fiberrik kost, låg mättat fett kost, istället för att äta en allvarlig restricted-kaloriintag. Tonåringar behöver en varierad kost för att växa och utvecklas. Svårt att begränsa kalorier under tonåren orsakar näringsbrist och saktar ämnesomsättningen.
Ät
när du är hungrig. När du är full, sluta. Detta förnuftiga råd håller portionsstorlek lämpliga och slutar automat och skräpmat småätande av tristess. Det är typiskt för tonåringar att känna sig hungrig flera gånger om dagen, inte bara vid måltiderna. Välj snacks mycket fibrer och protein som trail mix eller färska grönsaker med ost, i stället för godis och chips.

Byt söta drycker som läsk och energidrycker med vatten. Bo släckt är bra för kroppen och huden, hjälper dig att känna dig full längre, och håller dig utanför socker hög och slutligen dalbana krasch rulle från sockrade alternativ.

Undvik mättade fetter som de i stekt, fet livsmedel. Vissa fetter är till nytta för kroppen, dock. Ät mat som valnötter, olivolja och lax för att få nytta och smak av bra fetter. Ta en Omega-3 fettsyra tillägg, hittade ett näringsämne till stöd för hjärt-kärlsystemet och hjärnans utveckling, dagligen.

Previous:nothing Next:långvarig feber hos barn

Relaterade artiklar


 • effekten på kvinnor över 35 att sluta preventivmedel
 • hur får man vägglöss?
 • klimakteriet & vulva smärta
 • biverkningar av Depo-estradiol
 • hur man kan sluta röka med Pfizers
 • hur är ungdomsåren skiljer sig puberteten?
 • Definitionen av en hjärt cykel
 • hur man får receptbelagda mediciner gratis
 • bra probiotika för graviditet
 • Du kan leva utan din prostata?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com