fiskolja förmåner för barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-14
Eftersom fisk äts av mindre än 10 procent av den amerikanska befolkningen som helhet, och är ännu mindre sannolikt att ätas av barn, fiskolja tillskott är en bra källa till omega-3 fettsyror som kan saknas från kosten. Dessa näringsämnen har många fördelar för barn för både fysisk och psykisk hälsa

Om Dokosahexaensyra

DHA är en av de primära fettsyror som finns i mänsklig hjärnvävnad och är rikligt förekommande i bröstmjölk. Studier visar att barn som ammas har mer utvecklad mental funktion och förbättrad synfunktion än barn som är formel-matas av produkter som inte innehåller DHA.

Attention Deficit /Hyperactivity Disorder (ADD eller ADHD)

Studier har visat att barn med ADHD är kroniskt låg på omega-3 fettsyror. En studie från Göteborgs universitet i Sverige fann 50 procent färre ADHD-symptom när barnen tog en daglig dos av fiskolja.

Förbättrar Lärande och Ökar provresultat

Redan som spädbarn, barn presterar bättre på standardiserade prov när de fick mat en källa av DHA. I en studie i Storbritannien, värderade studenter som tog fiskolja i genomsnitt 17,7 poäng högre än de som inte gjorde det. Barn med utvecklingsstörning har också hjälp av kosttillskott fiskolja.

Förhindra framtida kroniska sjukdomar

Omega-3 fettsyror kan hjälpa till att förebygga typ 1-diabetes hos barn. En studie från Norge visar att barn som fick DHA som spädbarn var mindre benägna att utveckla socker avvikelser på grund av betacellsautoimmunitet (de celler i bukspottkörteln som producerar insulin).

Eksem och allergier

Fiskolja kan ha en positiv effekt på eksem, vilket är vanligt hos barn under 5 år. Människor som lider av eksem har ofta visat sig ha låga nivåer av omega-3 och kan vara benägna till utveckling av allergier och inflammationer.

Säkerhet fiskolja för barn

Det finns inga allvarliga biverkningar av fiskolja tillskott. Det vanligaste är diarré. Så länge barnet inte är allergisk mot fisk, har en blödningssjukdom eller tar antikoagulant mediciner, fiskolja tillskott är sannolikt en säker diet.

Previous:nothing Next:sjukvårdsförsäkring för barn

Relaterade artiklar


 • biverkningar av oktyl-metoxicinnamat
 • vilken mat hjälper dig att få längre?
 • tung period efter klimakteriet
 • öga floaters orsaka
 • barn munsårsbehandling
 • biverkningar av att dricka under 21 år
 • stamceller behandling för cerebral pares
 • Vilka är de funktioner Integumentary system?
 • hur: se upp .... läkare och sjuksköterskor uniformer kan döda dig
 • hur ett foster växer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com