hur man kan främja friska fötter

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-14
Friska fötter är absolut nödvändigt för god hälsa, så ta väl hand om de kommer att se ditt välbefinnande i andra delar av kroppen också. När dina fötter är i dåligt skick och de gör ont, kan det påverka din rygg och ben -. Eller ens kasta din ryggrad ur smäll

att upprätthålla smärtfri fötter och bo bekvämt aktiva här är några steg du kan följa. Använd dessa tips för att skämma bort och hålla fötterna i bästa form och resten av din kropp kommer att tacka dig också

hålla fötterna friska


1.
Tvätta dina fötter bra medan i duschen. Använd tvål och en svamp att skrubba botten av fötter samt i mellan tårna. Torka fötterna att noga till att inte lämna någon fukt mellan tårna. Bakterier trivs i fuktiga områden, särskilt om de är täta eller slutna.
2.
Applicera en ljus lotion, gjord av naturliga ingredienser, till toppen på fötterna och hälarna. Dessa områden tenderar att vara torrt, så håller dem väl hydrerade bidrar till att undvika fjällande, torr hud. Se till att hålla lotion ifrån i mellan tårna.
3.
Kontrollera dina fötter regelbundet. Leta efter skalning kliande områden som kan tyda på fotsvamp. Eventuella missfärgningar på naglarna kan betyda att det finns en nagelsvamp. Om du ser några misstänkta områden uppsöka läkare och inte försöka behandla det själv. Personer med diabetes bör ägna stor uppmärksamhet åt några avvikelser i sina fötter, eftersom de är mer benägna att foten sår och infektioner på grund av sin sjukdom.
4.
Använd inte nagellack på naglarna som kan ha svamp. Detta kan bara göra problemet värre, särskilt om spiken är infekterad. Missfärgning, förtjockning, sprickor och murket av spiken kan vara ett tecken på svamp. Se en läkare om något om dessa tecken upptäcks.
5.
Klipp tånaglarna rakt över och tänk på att inte komma för nära huden. Undvik också att avrundning i hörnen för hårt, eftersom detta kan resultera i inåtväxta naglar.
6.
Använd vattentäta skor eller halksäkra flip-flops i offentliga duschar, omklädningsrum och offentliga pooler. Dessa områden är fulla av bakterier och gör det lätt att fånga svamp-och bakterieinfektioner.
7.
Dela inte skor eller FOTBEKLÄDNAD med anyone. This är ett annat enkelt sätt att fånga en infektion , det kan vara alla typer av bakterier i andras skor
8
Låt fötterna andas genom att bära läderskor, som låter luften cirkulera bättre. . . Det finns omkring 250. 000 svettkörtlar i varje fot, så de kommer att svettas. Det är viktigt att hålla fukt från att fastna i skorna.
9.
Använda rätt sko storlek. Trånga skor kommer att orsaka problem för dina fötter på lång sikt genom att hämma ben från liggande naturligt. Detta kan orsaka förhårdnader eller inåtväxande tånaglar att bilda och i svåra fall, sporrar även ben.
Undvik att bära tight höga klackar för långa perioder, och ha skor som har en mer rundad form så att tårna kan röra sig fritt.

tips och varningar


 • alltid uppsöka läkare när en misstänkt allvarlig fot problem uppstår.


 • Previous:nothing Next:vad är levonorgestrel för?

  Relaterade artiklar


 • livmodercancer riskfaktorer
 • Vid vilken ålder kan ett barn använda en kudde?
 • gamla timer rättsmedel för kolik
 • amning omvårdnad diagnos
 • testosteron och HGH behandling
 • vad vecka gör risken för komplikationer minskar?
 • mediciner för behandling av lymfödem
 • Varför ska du ha vit på sommaren & svart på vintern?
 • hur du tar bort en pärla ur ett barns näsa
 • epidural injektion biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com