substitutionsterapi med tillväxthormon

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-17
Humant tillväxthormon (hGH) är nödvändigt för normal tillväxt och utveckling och för underhåll av organ och vävnader. Det framställs genom hypofysen. Tillväxt hormonbehandling används vanligen för att behandla personer vars kroppar inte producerar tillräckligt av hormonet. Några söker HGH behandling som ett sätt att bevara ungdomar och öka uthålligheten. Många over-the-counter tillägg finns att tillgå, men deras effektivitet är oprövad. Skott av HGH är tillgängliga genom receptbelagt och måste administreras av läkare eller sjuksköterska.

Frekvens och symptom

Om 1 av 4. 000 till 10. 000 spädbarn föds med en hGH brist. Sena eller åldersdiabetes hGH brist är mycket sällsynt och orsakas oftast av ett sjukdomstillstånd som tumörer eller infektioner. Ungefär 1 av varje 100. 000 vuxna kräver tillväxt hormonersättningsterapi (se referens 1).

En lång lista med symptom är förknippad med en brist av HGH i kroppen. Hos vuxna, dessa symtom inkluderar förändringar i muskler till fett nyckeltalen, förändringar i hjärtfrekvens, reducerad basalmetabolismen, energi och vitalitet, benskörhet, nedsatt hudens tjocklek, förändringar i hudens struktur och färg, sömnproblem och psykologiska förändringar. Vuxna med hGH brist är mer benägna att dö av hjärtsjukdom (se referens 1).

Terapi för barn

har tillväxten hormonersättningsbehandling använts i cirka 40 år för att behandla barn som inte producerar tillräckligt med hGH. Det ökar höjden av hGH-brist barn. Studier visar dock dessa barn är ofta kortare än sina jämnåriga kamrater när de når sin slutliga höjd. De första fyra till fem års terapi kännetecknas av de mest betydande tillväxttakt förbättring (se referens 2).

Terapi är användbara för att öka bentätheten i hGH-brist barn. Dessutom har tillväxten hormonbehandling använts för att behandla korta barn som inte har en HGH brist och barn och ungdomar som lider av andra sjukdomar såsom Turners syndrom (se referens 2).

Terapi för vuxna

terapi har medicinska tillämpningar för vuxna och åldrande individer. Vissa tror hGH tillägg eller skott kan förlänga ungdom, men det finns inga säkra vetenskapliga bevis som stöder denna tro. Som rapporterats i ett nummer av BioDrugs kan tillväxten hormonbehandling för vuxna öka avsevärt basal ämnesomsättning och energi utgifterna, förbättra benmassan, förbättra den kognitiva funktionen, minska ångest och öka nivåerna av kalcium och fosfor (se referens 1)
Det finns motstridiga uppgifter om huruvida tillväxt hormonersättningsterapi faktiskt ökar benmassan. Vissa studier visar ökning av benmassan och andra inte. Detta kan bero på tidpunkten för hormon underskott. Studier visar patienter med brister barndomen svarar ganska väl mot tillväxthormon substitutionsbehandling medan de med brister åldersdiabetes visa liten eller ingen förbättring är benmassan (se referens 1).

Previous:nothing Next:om riktigheten i örontermometrar

Relaterade artiklar


 • användning av syrgasbehandling
 • hörapparatteknologi
 • naturlig behandling av laryngit reflux
 • de behandlingsmetoder för receptbelagda läkemedel missbruk
 • hur du håller ditt sinne skarp och alert
 • blodtryck och klimakteriet
 • normal vilopuls för män
 • kolon rensningen fakta
 • krav för Medicare
 • gardisal biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com