vad är orsakerna till kronisk smärta foten?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-12
Fötterna är ett av de vanligaste ställen på kroppen att uppleva kronisk smärta. De är ständigt utsätts för höga nivåer av stress, oavsett om det är från springer, går eller ens stående. Det finns flera sannolika orsaker till kronisk mul smärta, många typer av mul smärta kommer från upprepad stress till fötterna

Du behöver:
steril katetrar facket
. . en steril duk.
sterila handskar.
jod pinnen pinnar.
katetern.
vattenbaserade glidmedel.
sterila exemplar burk.
förfylld spruta med sterilt vatten.

Achilles Tendinit

Achilles tendinit är en inflammation i hälsenan, som ansluts till baksidan av hälen och sträcker sig till baksidan av foten och lägre benet. Achilles tendinit karaktäriseras av kronisk smärta och ömhet runt hälen och längs baksidan av foten. Achilles tendinit kan orsakas av overstretching av hälsenan, belastningsskador orsakas genom att bära illasittande skor eller stor genomslagskraft aktivitet. Stretchar hälsenan och stärka muskeln i vaden och fötterna kan hjälpa till att förebygga tendinit smärta.

Arch och Heel Pain

Bågen och klack kan bli en källa till kronisk smärta, speciellt om plantar fascia, blir ett band av vävnad som sträcker sig från hälen genom valvet, irriterad. Detta tillstånd, som kallas plantar fasciit kan uppstå när hälen träffar marken med för mycket kraft på en regelbunden basis. Använda skor med mer klack dämpning kan minska risken för att utveckla plantar fasciit. Slående fötterna mitt på foten eller framfoten istället för hälen kan också minska risken för att drabbas av hälen smärta.

stortån Pain

Kronisk smärta runt leden mellan stortån är en ganska vanlig åkomma bland fysiskt aktiva människor såsom idrottare, löpare och dansare. En möjlig orsak till smärta runt stortån är sesamoiditis, vilket är en inflammation i vävnaderna runt stortån gemensamma som orsakar en gradvis insättande smärta liknar Achilles tendinit. En annan möjlig orsak till tå smärta är bunions, som är bendeformeringar som brukar inträffa runt stortån. STUKNING stortån gemensamt, som ibland kallas torv tå, kan leda till återkommande smärta om verksamheten återupptas innan skadan hinner läka.

Artrit

Artros är ett tillstånd där kroppens brosk bryts ner, vilket resulterar i smärtsamma rörelse i lederna. Artros är vanligt i händer och fötter, särskilt bland de äldre. Det finns ingen bot för artros, men smärta kan ofta reduceras genom att utföra stretching och stärkande övningar samt undvika aktiviteter som kommer att anstränga fötterna. Reumatoid artrit är en annan möjlig orsak till smärtan. Denna kännetecknas av inflammation i lederna.

Skor

skor en person använder kan spela en stor roll i utvecklingen av fotproblem och kronisk smärta. Skor som inte stöder fötterna ordentligt eller tvinga kroppen till en steglängd som inte är ergonomiskt riktig kan sätta för mycket press på olika delar av fötter och leda till saker som tendinit, sesamoiditis och fascit plantar. Få hjälp av en fotvårdsspecialist eller en sport sko specialist för att hitta rätt skor kan hjälpa vissa människor att övervinna smärta.

Previous:nothing Next:Nutrition & kost för tonåringar

Relaterade artiklar


 • mat mögel fakta
 • bifokala kontaktlinser vs regelbundna kontakter
 • missbruk hos barn
 • spädbarn Staph infektioner
 • skallskador hos barn
 • hur man rengör mänskliga öron
 • Vilka är de viktigaste organen i utsöndringsorganen systemet?
 • hur att lindra smärta
 • naturliga astma behandlingar för barn
 • struktur av muskelfibrer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com