vad som orsakar bölder hos barn?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-15
Att se en böld på ditt barn kan vara chockerande att en förälder. Förutom sitt fula utseende, kokar innehåller pus som är urladdat med blod som koka mognar. Som kokar är mycket smittsam, måste man iaktta försiktighet vid rengöring ett så ansvarsfrihet inte vidrör opåverkade områden i huden. Eftersom barn är mer aktiva än vuxna, de är mer benägna att utveckla kokar. Barn som leker i smuts och lera kan lätt bli infekterade med bölder på grund av bakterier kommer in i huden genom nedskärningar eller sår

Identification

Kokar, även kallade lesioner, är hudinfektioner med början i en olja körtel eller hårsäck som fylls med pus. De är orsakade av Staphylococcus aureus bakterier. Kokar är smärtsamma, svullna röda bulor på hudens yta som kan åtföljas av feber och smärta. Även kokar i barn inte vara något allvarligt problem om ett barn är i övrigt friska, det finns en risk att ett barn kan bli sjuk om en infektion sprider sig.

Bidragande faktorer

Barn med diabetes är mer benägna att kontraktet kokar och andra hudåkommor och infektioner. Eksem --- en inflammatorisk hudutslag som påverkar armar, ansikte, knän och armbågar --- kan orsaka bölder. Krackning, torrhet, repor och klåda som orsakas av eksem ökar sannolikheten för bakterierna att bryta genom huden, och barn med villkoret är särskilt mottagliga för att få kokar.

Överväganden

Bölder kan orsakas av ett försvagat immunsystem . När ett barns immunförsvar är svagt, är hans kropp inte motstå angrepp av bakterier som orsakar bölder. Barn som lider av upprepade attacker trots att försiktighetsåtgärder vidtogs för att inte bli smittad med bölder behöver sitt blod testat.

Missuppfattningar

Även om många människor inte anser läkemedel som orsakar bölder, mediciner är ibland en underliggande katalysator för ett koka. Tar vissa mediciner, till exempel antibiotika och kortison, kan göra en person mottaglig för kokar. Läkemedel såsom prednison kan försvaga immunsystemet, vilket ökar sannolikheten för kokar utveckla.

Varning

Kokar utvecklas på ett barns ansikte, speciellt runt munnen eller näsan, kan innehålla bakterier som sprids i bihålorna eller blodomloppet, och detta kan utlösa hjärnhinneinflammation, enligt Paul Rehder, en Oxnard, Kalifornien, pediatrisk hudläkare. Varje ansiktsbehandling kokar måste ses av en läkare. Kokar som är djupt röd färg eller röda strimmor förlängning mot andra delar av kroppen kan också vara tecken på blodförgiftning.

Previous:nothing Next:hur man identifierar Mylan 477 piller

Relaterade artiklar


 • snabb viktminskning efter graviditeten
 • livsmedel för att undvika med hepatit C
 • hur man handskas med håravfall efter förlossningen
 • om postmenopausala myom
 • Kan man bli gravid med tidig menopaus?
 • hur man väljer slutenvården missbrukarvården
 • hur man gör en armbåge brace hemma
 • stamceller behandling för lupus
 • hur du raka ordentligt: våtrakning
 • Vad kan en person göra för att få längre?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com