hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2010-01-12

Könssjukdomar ( sexuellt överförbara sjukdomar ) är infektioner som sprids genom samlag eller genom nära och intim sexuell kontakt . STD är mycket vanliga och människor i alla åldrar bli smittad varje år . Om den lämnas obehandlad kan könssjukdomar leda till allvarliga medicinska problem eller komplikationer , såsom infertilitet eller cancer . Det är därför det är mycket viktigt att vidta nödvändiga åtgärder för att hindra dig från att fånga en STD . Sammantaget finns det några sätt som du kan förebygga könssjukdomar


 


1 .
Avstå från att ha samlag . Det bästa sättet att förhindra att få en STD är att undvika samlag . Så försöka praktisera avhållsamhet tills du får i ett förhållande med någon .
2 .
Forskning olika typer av sexuellt överförbara sjukdomar . Du ska lära dig så mycket du kan om de olika typer av sexuellt överförbara sjukdomar och du bör också veta exakt hur du kan bli smittad . Till exempel är vissa sexuellt överförbara sjukdomar ( t. ex. herpes och HPV ) , sprids genom samlag och oralsex , samt genom hud-mot-hudkontakt med det smittade området .
3 .
Lär känna din partner innan det inleder samlag . Be din partner om hans sexuella historia och undersöka om han testats för sexuellt överförbara sjukdomar . Om din partner har tidigare haft en STD , se till att fråga honom om han fick rätt behandling för det . Var noga med att bekräfta att han gick tillbaka till läkare för en uppföljande besök efter avslutad behandling processen .
4 .
Be din partner att bli testade med dig . Även efter att du kontrollerar din partners STD status , är det en bra idé för er två att få testas för könssjukdomar . Du kan boka en tid med din läkare eller besöka en lokal klinik . Var noga med att gå tillbaka till dina testresultat och ta din partner med dig .
5 .
Åta sig att din partner . Att vara i en engagerad relation med en annan person kraftigt minskar dina chanser att få en STD . Prata med din partner om ditt förhållande och se till att ni två är redo för ett åtagande . Var ärlig om dina känslor och uppmuntra din partner att vara ärlig med dig också .
6 .
Använd lämpligt skydd när man har sex . Rätt använda latex kondomer ger skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar . Var noga med att använda en latex kondom varje gång du deltar i någon typ av sexuell aktivitet. Alltid kontrollera utgångsdatumet på förpackningen och inte använda kondom om det är trasigt i den.
 Previous:nothing Next:hur man ger en kille en sexuell massage

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar
 • hur man ger en kille en sexuell massage
 • hur man får ordentlig medicinsk vård efter ett sexuellt övergrepp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com