fakta om ADHD hos barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-05
Attention Deficit Hyperactive Disorder (ADHD) är en sjukdom vanligast hos barn, som präglas av kort uppmärksamhet och koncentrationssvårigheter. Sjukdomen kan leda till inlärningssvårigheter och är oftast behandlas med receptbelagda läkemedel och i vissa fall rådgivning av utbildad personal. Om ditt barn får diagnosen ADHD är det viktigt att du förstår vad symtomen av sjukdomen medför och vilka behandlingsalternativ är tillgängliga

Du behöver:
vätska grapefrukt utsäde utdraget.
vatten.
Cup.
sked.

viktigaste symptomen

Barn visa tecken på ADHD kommer normalt uppvisar flera olika typer av symptom. Det mest typiska symtomet är svårt att följa instruktioner, i många fall även de mest enklaste av instruktioner är svårt för barnet att följa.

Barnet kan också ha svårt att uppmärksamma inte bara när de arbetar, men också samtidigt spela. På grund av denna brist på uppmärksamhet, kan ditt barn tenderar också att förlora objekt regelbundet, speciellt om hon visar tecken av att vara helt oorganiserade, även med enkla uppgifter. Barn kan också tenderar att "leva i stunden," med svårighet när det gäller att planera framåt. Slutligen kan ditt barn bli lätt distraherad när du flyttar från en uppgift till en annan och kan komma att bli glömsk.

Andra symptom

Barn med ADHD ofta saknar förmåga att spela lugnt, istället uppvisar alltför högt tendenser. De kan också avbryta andras samtal och andra barn som de spelar. Dessutom kanske de har ibland svårt att vänta på sin tur för alla uppgifter, även uppgifter som de egentligen inte vill utföra.

receptfria Behandling

Flera olika typer av ADHD behandlingar kan utföras utan behov av medicinering. Föräldrar kan erbjuda beteendeterapi åtgärdsstrategier, som normalt innebära ändring barnets omgivning att belöna dem för positiva förändringar de gör i fråga om koncentration, planering och andra förbättringar.

Ändra utbildningen ditt barn använder kan också vara ett värdefullt verktyg, vilket ofta innebär ändring av sammanhang i vilket barnet lär sig, vilket kan innebära ett nytt lärande som fokuserar på barnets starka sidor och samtidigt förbättra svagheter . Andra program kan också erbjudas av utbildad husläkare eller psykiater.

Receptbelagda Intervention

Flera receptbelagda läkemedel är indicerat för ADHD. De huvudsakliga alternativen är Adderall, Prozac, desipramin, Cylert, Catapres, Focalin, Buspar, Strattera, Ritalin och Wellbutrin. Det är de mer populära och välkända behandlingar, men kontakta din läkare för att lära sig om andra alternativ som kan passa behoven hos ditt barn.

Varningar /biverkningar

Aldrig ta ADHD droger utan en ordentlig recept som av en legitimerad läkare. Många adhd droger kan leda till ångest och nervositet, huvudvärk, sömnlöshet, yrsel, muntorrhet, förstoppning och diarré. En fullständig lista över biverkningar för de flesta större ADHD-droger kan hittas på ADHDNews (se Resurser).

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:fysiska symptom på ägglossning

Relaterade artiklar


 • hur typ 2-diabetes drabbar familjer
 • Hur snabbt kan man bli gravid efter en förlossning?
 • Hur mycket väger en bebis på 34 veckor gravid?
 • normal baby vikt vid födseln
 • Vad kan jag göra för att förmå arbetsmarknadens parter på 40 veckor?
 • mäns sexuella sjukvård
 • hur man läser diagnoser på din laboratorietest beställning
 • vad man ska göra om vägglöss?
 • hur man får ordentlig medicinsk vård efter ett sexuellt övergrepp
 • om hormon obalanser i flickor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com