klimakteriet och nippel ömhet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-19
När en kvinna går igenom peri-klimakteriet och ingå klimakteriet, kan hennes bröst och bröstvårtor blivit så öm att hon inte kan stå ut med att ligga på hennes mage. Detta orsakas av fluktuerande hormoner. När endast bröstvårtorna blir ömma, kan det tyda på att en svamp-eller bakterieinfektion kan vara närvarande eller det kan orsakas av otillräcklig utsöndring från talgkörtlarna av vårtgården. Dessa sekret hålla normalt bröstvårtorna smidig

varför det sker

Enligt Menopausallifestyle. com, är de främsta skälen till att bröstvårtor och bröst få ont på grund av åtgärder av östrogen, ett hormon som toppar före ägglossningen, och progesteron, ett annat hormon att ytorna vid ägglossning. Östrogen kan faktiskt orsaka bröstvävnaden att öka, vilket orsakar smärta. Progesteron orsakar vattenretention, som även kan göra dina bröst och bröstvårtor öm. När vattnet lagras i bröstvävnaden, sträcker bröstet.

Egenskaper

Nippel symtom som en klimakteriet kan uppleva inkludera ömhet, sprickbildning i ytan av bröstvårtan, rodnad och ansvarsfrihet, enligt Menopausala-lösningar. com. Detta kan vara ett resultat av hormoner i förändring eller det kan tyda på något annat.

Varning

kvinnor alltid måste vara medveten om sina bröst, hur de mår, hur de ser ut och om det finns uppenbara förändringar eftersom bröst cancer är alltför utbredd för att ignoreras. Om bröstvårtan ömhet är svår, måste detta diskuteras med din läkare. Om bröstvårtan är klar och klibbig, mörk, blodig, eller inträffar trots att bröstvårtan inte har pressats, kan detta tyda på förekomst av bröstcancer. Om bröstvårtorna börja rita aktiv eller punkt i en ny inriktning eller invertsirap även dessa kan vara tecken på bröstcancer.

Plantutseende

Om du märkt scaliness eller rodnad på din bröstvårta, eller någon av dessa villkor på huden på bröstet, detta är inte ett gott tecken. Om du upptäcker en knut eller knöl någonstans i bröstet eller armhålan, en läkare omedelbart. Om en knöl eller något förtjockning av bröstet eller bröstvårtan inte förbättras efter en menstruation som peri-menopausala kvinnor fortfarande måste detta åtgärdas också. Bröst puckering, dimpling eller utseendet på fördjupningar är en indikator på bröstcancer.

Climacteric syndrom

Såriga bröstvårtor och bröst är ofta resultatet av det som kallas klimakteriet syndrom, som innebär huvudvärk, oregelbunden menstruation, humörsvängningar, värmevallningar, viktökning och uppblåsthet och sömnlöshet. Detta syndrom är en följd av fluktuerande hormoner och äggstockar som inte längre fungerar regelbundet. Däremot om du har frågor om dina bröstvårtor och dina bröst, ingen tvekar att boka tid hos din läkare.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Total Gym elit vs Total Gym xl

Relaterade artiklar


 • blodtryck tricks
 • av en menstruationscykel
 • tester för hjärthälsa
 • hur du kan hjälpa ditt barn bära sina glasögon i skolan
 • vikten av kostfiber i en persons kost
 • Fakta om tonåringar rökning
 • hur man kan förebygga bristningar under graviditeten
 • vad betyder det att donera din kropp till vetenskapen?
 • eukalyptusträd information
 • Vilka är orsakerna till förlust av kognitiva förmågor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com