Kan man bli gravid när du är klar mens?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-18
Chansen att bli gravid direkt efter mensen är klar är mindre sannolikt än när du har ägglossning. Däremot kan en kvinna bli gravid ändå strax efter, precis innan eller till och med samtidigt ha en menstruation. För att förhindra att detta händer är det rekommenderat att använda preventivmedel. Det är också viktigt att komma ihåg att även när du använder preventivmedel, kan du fortfarande bli gravid

menstruationscykeln

menstruationscykel varierar beroende på ålder. Menstruationscykeln är i genomsnitt 28 dagar. För vuxna kvinnor i genomsnitt cykeln kan varierar mellan 21 till 35 dagar, och hos unga vuxna så många som 45 dagar. Att fastställa någon individuell menstruationscykeln, räknas från den första dagen av menstruationen till den första dagen i nästa menstruation dagen följande cykel.

Menstruationen är avgivande av livmodern foder. En del läkare anser att detta är när en persons kropp också renar sig själv av alla bakterier. Varje menstruation regel varar mellan tre till fem dagar, men den faktiska tid menstruation varar beror på ålder också.

Ägglossning Times Symtom

Varje kvinna är unik och så är hennes ägglossning gånger. Den mest fertila tid under en menstruationscykel för en kvinna är den dag ägget släpper, dagen efter, samt sju dagar före ägglossningen. Livslängden på varje ägg är ca 24 timmar, varefter det finns en lägre chans att bli gravid. De mest framträdande ägglossning gånger för frigörandet av ägget är mellan dag 11 och 21 i menstruationscykeln. Eventuella biverkningar av ägglossning inkluderar kramper och slem ansvarsfrihet. Oftare en del kvinnor klagar över värmevallningar och yrsel.

Det är mycket viktigt att komma ihåg att oavsett ägglossning upptäckt eller den tid en person har ägglossning, kan hon ändå bli gravid omedelbart efter avslutat sin period.

Symtom Post-Menstruation

Omedelbart efter en färdig menstruation, klagar de flesta kvinnor inte av några symtom som ofta förknippas med ägglossningen. Men detta betyder inte att de inte är fertila vid denna tid och kan fortfarande tänka just nu.

Preventivmedel

Även om preventivmedel används under samlag direkt efter med en menstruation, tänk på att du fortfarande kan bli gravid. Preventivmedel kan hjälpa till att förhindra graviditet, men är inte en absolut. De vanligaste preventivmedel är p-piller och kondomer.

Avhållsamhet

Det enda beprövade preventivmedel för att inte bli gravid är avhållsamhet. Detta gäller om du bara har avslutat din tid eller vid någon annan tidpunkt under din cykel.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:biverkningar av Yasminelle p-piller

Relaterade artiklar


 • ryggsmärta orsakad av stora bröst
 • Gardasil problem
 • hur man dödar munsår
 • definition av IQ
 • sockersug hos barn
 • hur man kan övervinna graviditetsillamående
 • kan du bli gravid direkt efter en tid?
 • hur man lär sig tecken på och upptäcka alkoholism
 • Information om öronen
 • hur man läser dina mikroskopiska urinanalys resultat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com