UVI bota

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-16
Präglas av ryggsmärtor, trötthet och brännande, den smärta och obehag av en urinvägsinfektion (UVI) eller blåskatarr kan störa din dagliga rutin till den grad att sängliggande. Behandling för en UVI är relativt snabbverkande dock med resultat som kan återställa dig till bättre hälsa --- och förbättrade symtom --- inom några dagar

Antibiotika

Den vanligaste formen av behandling för en UVI (kallas även blåskatarr) är en regim av antibiotika. Din läkare kommer att ta en urinodling för att avgöra vilka bakterier som orsakar infektion, och därför som antibiotika kommer bäst angriper den. Ciprofloxacin (Cipro), amoxicillin (Amoxil eller Trimox), levofloxacin (Levaquin), (Furadantin eller Macrodantin) nitrofurantoin, och sulfametoxazol eller trimetoprim (Bactrim).
Antibiotikabehandling är generellt rekommenderas för en vecka eller längre.

Hem Behandlingar

Förutom att ta antibiotika kan vissa enkla hem behandlingar hjälper också lindra symtomen och att klara upp en UTI. Dricka mycket vatten kommer att hjälpa utspädd urin och eliminera bakterier från urinvägarna. Undvik kaffe, läsk, alkohol och citrus drycker, eftersom de kan irritera blåsan. Placera en värmedyna på magen för att lindra obehag och känslor av tryck.

Behandling för specifika populationer

Interstitiell cystit är en kronisk form av cystit där blåsan blir inflammerad och då är föremål för infektion lättare. Detta villkor är vanligast hos kvinnor, även om det kan förekomma hos män. Behandling för interstitiell cystit kan skilja sig något än behandlingar för urinvägsinfektioner och blåskatarr. Antibiotika kan i kombination med ett kirurgiskt ingrepp, och nerv stimulering med elektriska pulser kan också lindra bäckensmärta.
Gravida kvinnor lider ofta UVI, och alla de antibiotika som anges ovan anses säkra för behandling. Fluorokinoloner bör undvikas under graviditet.
Barn kan också ta antibiotika oralt, men de kan i stället få ett skott eller en intravenös behandling.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:livsmedel att vidta för att förebygga astmaanfall

Relaterade artiklar


 • hur man väljer ett solskydd
 • hur man handskas med vätskeansamling
 • hur man gör hälsosamma måltider för småbarn
 • vad är orsakerna till smärtor i brösten hos kvinnor?
 • hur man håller barnen friska under H1N1 influensapandemi
 • bröst tillväxt myter
 • Hur kan tidiga födslar förebyggas?
 • vad är orsakerna till överskottet ansiktshår hos kvinnor?
 • muntorsk hos barn
 • hur säkert avgifta ditt barns förskola
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com