Vilka behandlingar finns det för klimakteriet & ilska?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-15
Under övergångsperioden tid precis före klimakteriet, som kallas klimakteriet, många kvinnor upplever humörsvängningar och ilska, förutom fysiska förändringar. Även Perimenopause kan tyckas vara orsakar ilska att få ett utbrott och andra stämningar gungor, är det verkligen de snabba svängningarna i hormonproduktionen som förvärrar problem som redan kan finnas. Lyckligtvis kvinnor ha tillgång till en hel del behandlingar och livsstilsförändringar att mildra ilska under klimakteriet åren

Motion

Ett av de enklaste förändringarna att i en hälsosam livsstil är tillsats av motion. Motion ökar produktionen av endorfiner i systemet, som sedan leder till bättre humör, och färre våldsamma humörsvängningar. Motion är en stor kraftbegränsare, med antidepressiva och ångest-reducerande effekter.

Kvinnor som tränar regelbundet har vanligtvis färre mentala hälsofrågor. Walking bara i 30 minuter tre gånger i veckan kan ha stor inverkan på din ilska symtom under klimakteriet.

När du känner dig stressad och orolig, det finns inget bättre sätt att lindra dessa symptom än genom att delta i vissa ansträngande motion. Ta ut din frustration på gymmet. Rådgör med din läkare innan du påbörjar ett motionsprogram. Det kan ta så mycket som fyra månaders regelbunden motion för att märka någon förbättring av humörsvängningar.

Serotonin

Förutom att stimulera endorfiner i kroppen, motion också stimulerar och ökar serotoninnivåerna. Serotonin bidrar till att direkt processer och cykler i kroppen. Även serotonin nivåer kan också förbättras med diet, som att lägga mer komplexa kolhydrater i kosten, motion är ett enkelt sätt att öka serotoninnivåerna i kroppen. Detta möjliggör också kvinnor i klimakteriet att sova bättre, vilket kan leda till lägre stress och nivåer ilska.

Diet

Kost spelar en väsentlig roll när det gäller att behandla ilska symtom under klimakteriet. Se till att äta en kost som innehåller mycket protein, framför allt livsmedel som innehåller omega-3 fettsyror. Äta mer fisk som lax, tonfisk och makrill för gynnsam omega-3. Linfröolja är en annan bra källa till omega-3 fettsyror, som är användbara för att hantera stress, ångest och depression, tillsammans med ilska. Begränsa konsumtionen av socker, koffein och kolhydrater.

Tillägg

tillsammans med att lägga kost och motion för att din livsstil kan du lägga till kosttillskott för att hjälpa med symptom av ilska under klimakteriet och menopaus.

aminosyran tryptofan är en naturlig beståndsdel mest känt som finns i Turkiet och är en naturlig napp och stress reliever. Det bidrar till att öka nivåerna av serotonin.

Gamma amino smörsyra acic eller GABA är en bra lugnande medel för humörsvängningar och spänningar.

B-komplex vitaminer också kan spela en roll för att öka humör och förbättra spänningar och stress kvinnor i klimakteriet.

Betydelse

Vid en jämförelse med kvinnor som inte är i klimakteriet eller klimakteriet, kvinnor som går igenom klimakteriet och klimakteriet har nästan dubbelt så stor chans att uppleva ilska tillsammans med depression och stora humörsvängningar. Även om du tar hormoner substitutionsterapi för att behandla andra symtom kan du fortfarande uppleva det ovanstående humörsvängningar och klagomål.

Kontrollera med din läkare för en omfattande plan för att behandla alla dina symptom på klimakteriet, inklusive ilska.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:farorna med barns kallt medicin

Relaterade artiklar


 • viktminskning under amning
 • hur man kan stoppa klådan av Jock Itch
 • Graviditet och långvarig exponering för metalldetektorer
 • värmevallningar och klimakteriet
 • sätt att tillkännage en graviditet morföräldrar
 • cigarrök kontra cigaretter
 • hypothyroid symptom hos barn
 • information om puberteten
 • hur man ska bekämpa trötthet under dagen och på jobbet
 • träning efter klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com