farorna med barns kallt medicin

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-15
Föräldrarna inte längre få råd att ge sina små en dropper full av lila druvor smaksatt hostmedicin. The Food and Drug Administration (FDA) rådgivande kommitté har nyligen tillkännagivit att over-the-counter hosta och förkylning mediciner inte är effektiva för barn sex års ålder, och att sådana läkemedel kan även vara farliga för små barn. Den goda nyheten är att förkylningssymptom oftast kan lindra med enkla huskurer

Faror

Inte bara FDA rekommenderar inte hosta och förkylning läkemedel för små barn, och anser att de potentiellt skadliga. Som ett exempel, har en hosta och förkylning läkemedel som innehåller ett antihistamin en sederande effekt som skulle kunna förvärra ett tillstånd där ett litet barn har svårt att andas. Dessutom föräldrar ger ofta barn flertal läkemedel med överlappande ingredienser och orsaka en oavsiktlig överdos. I själva verket kan en hosta eller kallt medicin överdos vara ödesdigert för ett litet barn. Som ett resultat, FDA i samband med Consumer Healthcare Products Association, har erbjudit sig att märka om hosta och förkylning medicinering för att säga att de inte bör ges till barn under fyra års ålder.

Äldre barn

Även äldre barn är inte så sannolikt har problematiska biverkningar efter att ha tagit hosta och förkylning läkemedel kan problem fortfarande uppstå. FDA är fortfarande i färd med att fastställa fördelarna och nackdelarna med att erbjuda hosta och förkylning läkemedel till äldre barn. Mayo Clinic uppmanar föräldrar att inse under tiden att dessa mediciner inte botar kylan, men bara ge symtomatisk lindring. Föräldrar måste också noggrant läsa etiketten riktningar för att undvika en oavsiktlig överdos.

Antibiotika

Föräldrar kan undra om antibiotika är ett säkert alternativ till hosta och förkylning läkemedel. Antibiotika är inte användbart för en vanlig förkylning, eftersom det är ett virus. Antibiotika behandla endast bakteriella infektioner genom att döda de störande bakterier. Dessutom antibiotika har sina egna fallgropar, en är att konstant användning av dem gör en persons kropp mer benägna att utveckla bakterier resistenta infektioner i framtiden.

Home Care

Det bästa sättet att lugna en ung Förkylningen är att erbjuda lugnande omsorg, inte medicinering. Några sätt att hålla ett barn bekväm när han lider förkylningssymptom är: erbjuda honom mycket vätska och använda en luftfuktare för att klara ut trafikstockningar, låta honom få mycket vila, använd koksaltlösning näsdroppar, och (om han är tillräckligt gammal ) erbjuder honom hosta eller halstabletter och ha honom gurgla saltvatten för att lugna ont i halsen.

Varning

De flesta förkylningar lösa sig själva med tiden, men vet när du ska ta ditt barns sjukdom på allvar. Enligt Mayo Clinic, är ett spädbarn under tre månader mer sannolikt än ett äldre barn att utveckla en allvarlig sjukdom från en kall och bör ses av en läkare. Dessutom kan ett barn ha något mer allvarligt om han inte producerar urin så ofta som vanligt, har en temperatur över 103 grader Fahrenheit för mer än en dag eller en temperatur över 101 grader under längre tid än vecka, producerar gult öga ansvarsfrihet; producerar grön snuva i mer än två veckor, är hosta i mer än en vecka, har ont i öronen eller sinus smärta.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:lunginflammation symtom hos ett barn

Relaterade artiklar


 • varför är menstruationscykeln undertryckta under graviditeten?
 • bebisar och sköldkörtelproblem
 • vad är några tecken på bröstcancer?
 • villkor och symptom på epididymit
 • inte lågdos preventivmedel med en högre risk för graviditet?
 • vad veckan kan du höra ett barns hjärtslag?
 • spinal vs epiduralanestesi
 • fibroid tumör botemedel
 • hur du lever ditt liv lyckligast
 • fakta om ADHD hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com