fertilitet läkemedel som orsakar flera födslar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-13
Att bli gravid inte naturligt för vissa par, som kan vända sig till fertilitetsbehandling till stöd i befruktning. Många par använder fertilitet droger för att öka chansen för befruktning. Däremot kan användning av många fertilitetspreparat öka chanserna för ett flera födelse graviditeten, såsom tvillingar, trillingar eller fyrlingar

multipla folliklar

Många fertilitetspreparat orsaka multipla folliklar eller ägg som ska publiceras under en kvinnas ägglossning. Enligt American Society for Reproductive Medicine, när flera folliklar produceras, en av tre framgångsrika graviditeter kommer att resultera i flera födslar. Flera risker är förknippade med flerbarnsfödslar, såsom tidig födsel, låg födelsevikt och utvecklingsproblem. När du använder fertilitet droger, kommer din läkare att kontrollera din cykel, om du producerar för många ägg i en cykel, kan hon avråder från befruktningen till den månad

Klomifencitrat

Klomifencitrat, som säljs under varumärken. Clomid eller Serophene, är ofta det första läkemedlet används för behandling av infertilitet, enligt Web MD. Klomifencitrat tas oralt för att hjälpa kvinnor har regelbunden ägglossning. Det verkar genom att hypofysen att frigöra follikelstimulerande hormoner och luteiniserande hormoner. Dessa hormoner signal i äggstockarna att släppa folliklar. Risken för flerbarnsfödsel är lägre med klomifencitrat än med injicerbara hormoner, och enligt Cigna, 5 till 8 procent av kvinnor som använder klomifencitrat blir gravid med flera barn.

Humant koriongonadotropin

Humant koriongonadotropin är en injicerbara hormon som stimulerar ägglossning och främjar mognaden av normala ägg. Mänskliga chrorionic gonadotropin, som säljs under varumärkena Pregnyl, Novarel, Ovitrelle och Profasil, kan orsaka flera ägg att släppas, vilket ökar riskerna för en flera födelse graviditet.

Humant menopaus gonadotropin

humant menopaus gonadotropin är en injektionsbehandling fertilitet läkemedel som används för kvinnor som inte ägglossning regulalry. Som säljs under varumärkena Repronex, Pergonal och Metrodin är hMG används för att behandla kvinnor som hypofysen inte släppa follikelstimulerande hormoner och luteiniserande hormoner för att initiera ägglossningen. Detta läkemedel innehåller både follikelstimulerande hormoner och luteiniserande hormoner, så hMG förbi hypofysen och direkt stimulerar äggstockarna. Det kan stimulera äggstockarna att producera fler folliklar, vilket ökar chanserna för flera födelse graviditet.

Follikelstimulerande hormon

follikelstimulerande hormon är en injektionsbehandling fertilitet läkemedel som används för att stimulera produktionen och mognad av folliklar. Det säljs under varumärkena Follistim, Fertinex, Bravelle och Gonal-F. Användningen av en injicerbar follikelstimulerande hormon ökar möjligheterna att flera födelse graviditeten på grund av stimulering av multipla folliklar, eller ägg som kan befruktas.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är orsakerna till lågt kalium i graviditeten?

Relaterade artiklar


 • hur du får ut det mesta av hand sanitizer
 • luta på mig stabiliseringsmedel käpp & krycka tips
 • normal puls av ett barn i åldern tio år
 • Hur får jag preventivmedel?
 • familjeplanering i Wisconsin
 • övningar efter en hals fraktur
 • steg för en hälsosam graviditet
 • Hur snabbt kan man bli gravid efter en förlossning?
 • vad är en CAT scan?
 • hur man kan beräkna när du ska ta ett graviditetstest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com