typer av preventivmedel för PCOS

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-17
Enligt Center for Young Women's Health, är polycystiskt ovariesyndrom ett medicinskt tillstånd som uppstår hos kvinnor med en obalans av vissa hormoner. Typiska symtom på PCOS omfattar oregelbunden eller frånvarande menstruationer, kraftig hårväxt i ansiktet och kroppen, akne och viktökning. Det finns inget botemedel för PCOS, men vissa preventivmetoder är ofta ordineras för behandling av symptomen av PCOS, inklusive p-piller, det p-plåster och piller p-ring

symptom och orsaker

Som Mayo Clinic förklarar är en normal menstruationscykel regleras av hormoner som frigörs i en kvinnas hypofysen och äggstockarna. Hos kvinnor med PCOS, utsöndrar hypofysen ofta högre än normala nivåer av luteiniserande hormon. Detta stör den normala funktionen av menstruationscykeln och leder till oregelbunden menstruation. Kvinnor med PCOS har också äggstockar som producerar mer än normalt av androgen testosteron, ett manligt könshormon. Förhöjda nivåer av testosteron kan orsaka akne och hårväxt i ansiktet och kroppen.

Hur Preventivmedel kan hjälpa

Hormonella preventivmedel reglerar kvinnans hormonnivåer att förhindra graviditet. Eftersom PCOS är resultatet av en hormonell obalans, kan vissa metoder för födelsekontroll minska symtomen av PCOS genom att eliminera hormonell obalans. Enligt Mayo Clinic, preventivmetoder används för att behandla PCOS innehåller både östrogen och progesteron. Dessa preventivmetoder kan reglera menstruationsblödning, minska akne och hårväxt genom att minska produktionen av testosteron och lägre risken för endometriecancer. Eftersom de nationella Women's Health Information Center påpekar är dessa symtom tillbaka om användningen av preventivmedel är avvecklad.

Kombination P-piller

Kombination p-piller, som är piller som innehåller både östrogen och gulkroppshormon, är förskrivs vanligen för att behandla PCOS symptom. Enligt Planned Parenthood, måste p-piller tas varje dag, helst vid samma tidpunkt varje dag. För de första 21 dagarna i din cykel, tar du en aktiv piller varje dag. Beroende på om dina piller kommer i en förpackning med 21 eller 28, under de sista sju dagarna i din cykel du antingen ta en påminnelse piller varje dag (för en förpackning om 28 tabletter) eller inga piller alls (för en förpackning om 21 tabletter ). Efter sju dagar har passerat, börjar du en ny tablettkarta.

Patch

Som American College för förlossningsläkare och gynekologer stater är p-plåster ett litet plåster som frigör östrogen och gestagen ut i blodet när man bär på huden. Eftersom det innehåller både östrogen och gestagen, kan plåstret användas för att behandla PCOS. Plåstret är sliten för en vecka i taget för de första tre veckorna, under den fjärde veckan, finns ingen patch sliten och menstruationsblödningar sker. Efter sju dagar, är en ny Patch som tillämpas för att påbörja nästa cykel.

P-ringen

P-ringen är ett annat alternativ för behandling av PCOS. Enligt American College of obstetriker och gynekologer, är preventivmedel p-ring en liten plastring som frisätter östrogen och gestagen när den placeras i den övre slidan. Ringen är kvar i 21 dagar, sedan bort i sju dagar, under vilken blödning uppstår. Efter sju dagar har gått, är en ny ring sätts in i slidan.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:rytmisk stabilisering övningar

Relaterade artiklar


 • diet för influensa
 • Kan man bli gravid på ofruktbar dagar?
 • vad är missbruk sjukdom?
 • harlekin baby syndrome
 • klimakteriet och kallt känsla
 • fibroid tumör botemedel
 • skäl till överdriven svettning
 • biverkningar av gestagener
 • symptom på psykisk misshandel
 • kramper hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com