vad är orsakerna till lågt kalium i graviditeten?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-13
Låg kalium är ett tillstånd som kallas hypokalemi som kan ha allvarliga effekter på hjärta, nerver och muskler i kroppen. Det är ganska vanligt. Faktum är att nästan 1 av 5 sjukhus tyckte att ha låga nivåer av kalium. Effekterna av låga kaliumnivåer kan vara särskilt farligt under graviditet och innebära risker för både mor och barn

Funktion

Kalium är en elektrolyt och mineral som finns i kroppen. Dess huvudsakliga funktion är att hjälpa till att hålla vätske-och elektrolytbalansen i kroppen, men den spelar också en avgörande roll i hur nerver och muskler. Nivån av kalium i kroppen förändras omvänt med natrium nivåer och påverkas också av aldosteron, vilket är en hormon som produceras i binjuren. En balanserad kost innehåller vanligen en tillräcklig mängd kalium för korrekt funktion.

Typer

Samtidigt som otillräckligt intag av kalium kan vara en orsak till låga kaliumnivåer under graviditeten, kan en förlust av kalium sker från njurarna och mag- tarmkanalen. Om en gravid kvinna har drabbats av en betydande mängd av kräkningar, som kan vara gemensamma i de första månaderna av graviditeten när morgonen sjukdom är vanlig, eller om hon har haft diarré, kan hon vara i riskzonen för kalium förlust från tarmarna. Hormonet aldosteron, vilket naturligtvis ökar med graviditet kan orsaka förlust av kalium från njurarna.

Identifiering

fysiska tecken på en låg nivå av kalium inkluderar förstoppning, illamående och magkramper, samt muskelsvaghet, muskelvärk , muskelryckningar och muskelkramper. Detta kan innebära oregelbundna hjärtslag eller hjärtklappning eftersom hjärtat är en muskel. Vid extremt låga kaliumnivåer kan det vara tillfällig förlamning, oftast i armar och ben, men de kan omfatta andas och att svälja muskler. Den normala nivån för kalium är 3,7 till 5,2 mekv /l (mval per liter) och kan mätas med ett enkelt blodprov.

Förebyggande /Lösning

Gravida kvinnor bör äta en balanserad kost för att förhindra deras kalium nivå från att släppa. Elektrolyt intag bör ökas till 2000 mg per dag för att upprätthålla balansen av elektrolyter med ökad blodvolym som förekommer naturligt under graviditeten. Om en kvinna får diagnosen lågt kalium, kan hennes läkare uppmuntra henne att äta kalium-rika livsmedel eller kan tillhandahållas med kaliumtillägg i syfte att höja nivån. Om nivån på kalium är farligt låg, kan det återställas genom intravenös administrering av elektrolyter.

Varning

Gravida kvinnor med symtom på låga kaliumnivåer bör kontakta sin vårdgivare omedelbart för att bestämma orsaken till deras symtom. Om lågt kalium diagnostiseras och kalium måste ges intravenöst, det ska ges mycket långsamt för att undvika irritation hjärta och potentiellt farlig rytmer hjärta. Det bör inte vara fysisk ansträngning eller ansträngande aktivitet om en låg nivå av kalium har diagnostiserats, eftersom svett i samband med denna kan leda till en ytterligare förlust av kalium.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Vikten av skelettet

Relaterade artiklar


 • familjer som behandlar demens
 • effekterna av begagnade rökning
 • hur skelettet reagerar på träning
 • vad är tretinoin kräm 0,025?
 • örter för hälsa & helande
 • avföring färg hos barn
 • faror av plug-i luftrenare
 • sätt att döda ringorm
 • fosterutveckling på vecka 22
 • hur striden trötthet som en ny mamma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com