hur man får antioxidanter i kosten om du hatar grönsaker

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-16
Om du råkar vara en av dem som hatar grönsaker, finns det andra sätt att lägga till mer naturliga antioxidanter till din diet? Här är några hög antioxidant val av mat för människor som hatar smaken av grönsaker

Du behöver:.
Mycket hett vatten
. Massera oljor.
Någon att tillämpa oljor till de drabbade områdena.


1.
Bär

Bär, särskilt blåbär, rankad på ORAC skalan , en skala som mäter antioxidant effekt av livsmedel. Detta gör blåbär en superfruit, en frukt som har hälsa värde som sträcker sig bortom näring. Även blåbär är den bästa källan antioxidant bland vanligt bär, björnbär hallon och jordgubbar köra tätt bakom. För att få maximal antioxidant punsch, göra en frukt smoothie med grönt te, yoghurt, is, och en stor näve bär. Smutta långsamt för att dessa antioxidanter maximalt att absorberas.
2.
Kryddor

Även om du hatar grönsaker, kan du njuta av att krydda maten lite . Visste du att oregano har fyrtio gånger antioxidant effekt av ett äpple? Andra kryddor som stark antioxidant aktivitet är kryddnejlika, kanel och gurkmeja. Strö några av dessa kraftfulla smak medel på din mat och ge dina celler det skydd de förtjänar.
3.
Nötter

flesta människor som hatar grönsaker fortfarande älskar nötter , och nötter är en mycket bra källa till antioxidanter. Att få de mest antioxidant effekt, välj pekannötter, valnötter, hasselnötter eller som ditt nöt att välja. Pekannötter rangordna högsta på ORAC skalan gör dem till den mest kraftfulla fria radikaler. När du mumsa på nötter du kan också dra nytta av deras enkelomättat hög fetthalt, fetter som hjälper till att sänka det onda kolesterolet och skyddar mot hjärtsjukdomar.
4.
fullkorn

Färska studier visar att många hela korn är bra källor till antioxidanter. Överraskande nog har även popcorn en antioxidant innehåll i nivå med lite grönsaker. Även de som hatar grönsaker kan klara av att strypa ned en skål med antioxidantrika popcorn. Just undvika den version biograf som är simning i konstgjorda smör.


Previous:nothing Next:hur lätt ögontrötthet från dataskärmen

Relaterade artiklar


 • hur man ska hjälpa bli av med vatten vikt
 • varför bebisar har feber anfall?
 • Milk Thistle nytta
 • det bästa botemedlet för graviditetsillamående
 • vaginal torrhet lättnad
 • vad som väntar efter en vasektomi återföring?
 • hjärthälsa fakta för barn
 • graviditet träningstips
 • kan jag bli gravid precis efter min mens?
 • biverkningar av estradiol gel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com