hur man förstår mediciner som kan orsaka viktökning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-17
För vissa människor förlora vikt kan vara en utmaning oavsett omständigheterna, och det kan vara särskilt frustrerande när nålen på vågen inte kommer att vika när man jobbar så hårt på det. Du gav upp den dagliga påse med Cheetos och nu tillbringar mer tid på gymmet än vad du gör på Starbucks, och pounds fortfarande inte smälta bort. Kanske är det dags att ta en närmare titt på dina mediciner. Vissa receptbelagda och receptfria läkemedel kan också orsaka problem om du försöker gå ner i vikt.
Här är medicin som orsakar viktökning hos vissa personer.
1.
P-piller

Traditionellt trodde man att p-piller orsakat vikt vinning, men nyare studier har kallat denna idé ifrågasättas. Ändå hormonerna i dessa piller orsaka vätskeretention som kan leda till en ökning i vikt, trots att viktuppgång inte kan bero på kroppsfett.
2.
Antidepressiva

Antidepressiva används för att behandla mer än bara depression dessa dagar. De är också för att behandla panikattacker, kronisk smärta, kronisk trötthetssyndrom, och en mängd andra sjukdomar. En sak som de flesta antidepressiva medel har gemensamt är deras effekt på vikten. Ingen vet exakt varför antidepressiva orsaka viktökning. Dessa förskrivna mediciner ändra nivåerna av hjärnans signalsubstanser som eventuellt påverkar motivationen att äta. Det kan också vara att som depression hissar, människor känner sig mer som att äta. Ändå är viktökning en vanlig biverkan med antidepressiva läkemedel. Ett undantag är Wellbutrin, det antidepressiva minst benägna att öka vikten.
3.
Allergiläkemedel

allergi mediciner, särskilt de äldre som orsakar sedering, kan leda till viktökning. Det är oklart varför detta sker även om sedering i samband med dessa mediciner kan motivationen att flytta runt och motion. Om du går upp i vikt på allergi mediciner, be din läkare om en som är mindre sannolikt att ZAP din energi.
4.
Prednisone

prednison är en steroid baserade läkemedel som används för att behandla inflammation. Mycket kort tids användning brukar inte leda till betydande viktökning, men om den används under längre tid än en vecka, kan viktuppgång förekomma. Även om vissa av deras viktökning från prednison är vätskeretention, det stimulerar också aptit vilket kan leda till mer betydande viktökning. Det orsakar också omfördelning av kroppsfett vid långtidsanvändning med fett ansamlas främst överkroppen och bukhålan.
5.
Blodtryck Läkemedel

Några beta -blockerande läkemedel som används för att behandla högt blodtryck kan orsaka viktökning-särskilt atenolol och metoprolol. Lyckligtvis finns det nyare beta-blockerare på marknaden som inte är förenat med viktuppgång. Det kan vara en enkel sak för läkaren att flytta dig till en annan betablockerare om viktökning är ett problem.
6.
Detta är ingalunda en komplett lista över mediciner som orsaka viktuppgång. Om du är på mediciner och går upp i vikt trots motion och en hälsosam kost, ta en titt i ditt medicinskåp


Previous:nothing Next:hur man får antioxidanter i kosten om du hatar grönsaker

Relaterade artiklar


 • hur du packar en miljövänlig skollunch för ditt barn
 • hur du får ditt svin influensa vaccination tidigt
 • öronvax avlägsnande tips
 • hur man använder muskelavslappnande
 • naturliga sätt att inducera förlossningen
 • angiogenes tillväxt
 • diabeteskost guide
 • hur man gör ett blöjbyte på en bebis
 • artikulation tekniker
 • hur man hanterar sängliggande under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com