hur man gör det mesta av din vanliga läkare besök

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-13
Om du ser din vanliga husläkare för ett fortsatt problem och inte känns som om du får ut det mesta av besöket, här är några tips som kan hjälpa

. Notera: Detta är för en person att se sina ordinarie läkare för en kronisk eller fortsatt problem. Det förutsätter att du redan har för att se denna läkare innan

Du behöver:. .
Penna
Anteckningar.


1.
Kom ihåg detta är att besöka för upprepning av kontrollen ett specifikt problem som läkaren redan känner till. Fokusera på de problem som ni har redan sett den läkare. Om du har många hälsoproblem, plocka en eller två som besvärar dig mest.

Om något nytt stör dig, du kommer att behöva välja vad du vill läkaren att göra. Antingen göra en separat tid för det nya problemet, helst innan de rutinmässiga en eller annan tala om för läkaren när han går i dörren om det nya problemet och gör en ny tid för kontroll allt annat. Försök inte att pressa sex problem till en tio minuters tid!

för nya problem, se min artikel hur man talar till läkare om ett nytt medicinskt problem.
2.
Gör en lista på dina mediciner, inklusive naturläkemedel, vitaminer eller OTC-läkemedel. Om du har lagt något eller slutat med något, lägga en stjärna bredvid objektet. Cirkel någon medicin som verkar hålla med dig eller ge biverkningar.
3.
Hur har du gjort sedan ditt senaste besök? Känner du dig bättre, sämre eller samma? Har några symptom på din sjukdom försvunnit, eller har nya symtom dök? Skriver att information nedåt på ett separat papper.
4.
Har du några frågor eller något särskilt du vill att läkaren ska göra (till exempel en anteckning för arbete)? Skriv ner samt
5
Vid utnämningen:. .

* Ta med din lista över mediciner att lämna till läkaren om han eller hon ber om det .
* Om läkaren frågar "Hur mår du?", är detta inte tid att tala om moster Suzy's förbi, kampen du hade med din man i natt eller din dotters bröllop. Läkaren vill att informationen i steg 3.
* Om du har några problem med din medicin, ditt hälsotillstånd, eller eventuella frågor (se steg 2 och 4), dessa kommer först!
6.
Om läkaren ändrar din medicin på något sätt, ger dig en remiss till en annan läkare, eller ber dig att ta tester se till att du förstår ändringarna innan läkaren lämnar rummet. Upprepa tillbaka till läkaren vad du ska göra så att du tydligt på de nya instruktionerna, och se till att du vet när du ska återvända för nästa kolla upp innan du lämnar läkarmottagningen.

Tips och varningar


 • Vänta inte tills läkaren lämnar för att få upp en ny fråga eller oro! Detta kommer att garantera läkaren inte kommer att kunna ta itu med det tillräckligt, och nu har du gjort honom /henne för sent till nästa patient.


 • Previous:nothing Next:hur man talar till läkare om en ny medicinskt problem

  Relaterade artiklar


 • Hur ögonövningar arbete
 • återfallsförebyggande
 • information om microgynon 30
 • frisk kolesterol kost
 • hur man kan stoppa preventivmetod biverkningar
 • tandvärk rättsmedel för gravida kvinnor
 • Hur frysa en kvinnas ägg arbete?
 • vad som finns i vaccinet skott?
 • hur man använder en fjäril förband att lägga ner ett mindre snitt och undvika nålar
 • Hur påverkar trötthet hälsa?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com