hur du sätter tampong första gången

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-08-23
En hona kan börja använda tamponger så länge hon är mens, så det finns ingen bestämd ålder en kvinna behöver för att nå innan du använder dem. Det är dock föreslagits att bättre för en kvinna att vänta med att använda tamponger förrän med en normal cykel och kan förutse mängden flödet. Detta är viktigt att uppskatta uppsugningsförmåga nödvändigt att ändra tampong, som normalt ligger mellan 4 till 8 timmar.

Om du har möjlighet att sätta in en tampong efter att veta hur man använder det, bör du att kunna bära det bekvämt. Artikel betyg "måttligt utmanande" till dem som fortfarande nya eller först med att sätta in /använda tampong

Du behöver:. .
En tampong
Ett objekt att sitta på bekvämt.


1.
Viktig nyckel är att slappna av. Att vara spänd om det bara kommer att göra insättning svårare. Få in en position som gör dig mest koppla av och bekväm. Några förslag:.

(1) Sitt på ett objekt (dvs toaletten) med knäna brett isär
(2) Stå med ena benet på ett objekt (dvs ordförande) med det andra benet på marken.
(3) sitter på sängen med benen brett isär, madrassen fungera som ett stöd för benen.

Kom ihåg att dina muskler spända upp om du är orolig. Ta några djupa andetag för att hjälpa dig slappna av.
2.
Läs anvisningarna på förpackningen och praktik infoga en tampong under din menstruation flödet är över måttlig. Tampongen ska glida in lätt när flödet är tyngre än normalt.
3.
Håll tampong med sladden hängande efter det tas ut ur förpackningen.
Håll tampongen omslaget för senare användning. Sedan tar du det inre röret sakta tills det tar stopp på botten av det yttre röret.
4.
Det borde ha falsat ringar längst ner på det yttre röret. Håll med fast applikatorn med tummen och långfingret på dessa ringar.
5.
Bort sladden ska peka bort från kroppen och hänger ned från det inre röret. Med den andra handen, försiktigt vik tillbaka huden i slidan öppning. Nu sätter den "rundade tampongen tips" till din slidöppningen och punkt spetsen mot nedre delen av ryggen. Du är nu redo att sätta i tampong.
6.
Mänskliga slidan backar inte rakt upp, men går i riktning till botten av ryggen. Nu, ta djupa andetag medan långsamt och försiktigt in applikatorn i slidan.
7.
Använd ditt pekfinger trycka mindre röret hela vägen in i större röret och se en tub är nu inne i andra och kan inte driva vidare. Allt medan detta, Håll i större röret med dina andra fingrar.
8.
Bort båda rören. Tampongen ska nu vara inne i dig med dra sladden hängande utanför slidan. När du är redo och tampongen är smutsig, slappna av och använda dra sladden för att ta bort det. Sladden bör peka nedåt vid ungefär vinkel som du sätter in tampongen.
9.
Placera applikator i plast och tampong tillbaka i förpackningen som en disponibel väska, sedan kasta det i papperskorgen bin. Undvik spolning tampong ens de flesta är biologiskt nedbrytbara, eftersom det kan täppa till toaletten och avfall vattenpipa.
10.
Någon gång kommer de flesta kvinnor försöker använda en tampong, det är därför viktigt att veta hur du infogar en tampong korrekt. Det bästa sättet att lära sig använda en tampong är att läsa illustrera instruktionerna som följer i rutan eller på förpackningen. Med övning, sätter in tamponger i ryggmärgen.

Tips och varningar


 • Tvätta händerna innan du öppnar tampongen omslaget.
 • Rotera tampongen och dra inte vänster-och höger om det inte glida in lätt.
 • Det bästa sättet att lära sig använda en tampong är att läsa illustrera instruktionerna som följer i rutan eller på förpackningen.
 • En hona som har sin period kan använda en tampong.


 • Previous:nothing Next:hur man hittar en läkare som tar emot Medicare och Medicaid

  Relaterade artiklar


 • negativa biverkningar av p-piller
 • friska blodtryck nivåer för barn
 • vad är Avodart?
 • frisk kolesterol kost
 • effektivt rättsmedel för kramp i benen
 • Hur ofta ska du bastu?
 • hur man ska behandla ett stukat vristen: vad man ska göra vad man inte ska göra
 • naturmedicin terapi för klimakteriet
 • När ska hitta en ny läkare?
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com