hur man kan förstå riskerna och fördelarna med hög höjd levande

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-08-26
Har du alltid längtat efter att njuta av lugn och ro med att bo i fjällen? Hög höjd Living erbjuder en rad fördelar såsom natursköna vyer och frisk luft, men också föra med sig vissa hälsorisker och fördelar. Innan semester eller flytta för att den orörda bergen i Colorado, vad friskfaktorer behöver du överväga
1.
Risker

Flytta till eller besöker ett område på hög höjd när du är vana vid att leva på havsnivå medför vissa hälsorisker. På högre höjd lufttrycket är lägre och antalet syremolekyler tas i med varje andetag minskar. Denna effekt brukar inte bli betydande tills en person når en höjd över 8. 000 meter. . Men den höjd de symtom uppträder kan variera mellan individer
2
Med hög höjd boende, kropp acclimates gradvis till lägre lufttryck och minskade syretillförseln genom att upphöja hjärta och andning och öka produktionen av röda blodkroppar att transportera mer syre till kroppen. Fram till denna acklimatisering process sker, kan hög höjd levande ge upphov till en mängd obehagliga symptom typiska för höjd eller höjdsjuka.
3.
Symtom på höjdsjuka och hur man undviker dem

symtom på höjdsjuka är illamående, yrsel, yrsel, huvudvärk, svullnad i fötter och sömnproblem. Mer allvarliga, kan potentiellt livshotande, symtom uppträder i vissa dåligt acklimatiserad människor som reser till högre höjder. Dessa inkluderar problem med koordination och balans, svårighet att tänka, andningsbesvär, andfåddhet och huvudvärk. Dessa symtom brukar uppstå när en mottaglig person kommer in i en höjd över 10. 000 meter.
4.
Sättet att undvika dessa symtom om du planerar att göra någon hög höjd vandring är att låta kroppen vänja sig varje höjd nivå innan vi går högre. Detta innebär att använda två eller tre dagar vid en viss höjd för att ge kroppen tid att göra den fysiologiska förändringar som krävs för att fungera korrekt. Om symtom, stigande 1. 000 till 2. 000 meter och stanna kvar tills symptomen har försvunnit kan förhindra allvarliga symtom från utvecklingsländer. Närmar högre höjder långsamt och låta kroppen minst två dagar för att justera är nyckeln till att förebygga ohälsa på höga höjder. Dehydrering kan också vara ett problem, så vätskor bör vara lätt tillgängliga och drack ofta.
5.
De goda aspekterna

De goda nyheterna om höga höjder levande är att vissa studier tyder på att det kan leda till ett längre liv. En studie som publicerades i Journal of Epidemiology och Community Health visar att de som bor på höjder över 3. 000 meter i Grekland hade en längre livslängd än de som bor närmare havet. Inte nog med att de lever längre, men deras hjärtsjukdom låg nästan hälften av sin lägre liggande motsvarigheter. Forskarna tror att de justeringar kroppen ger hög höjd levande kan vara välgörande för övergripande hjärthälsa. När man tränar på högre höjder, har kroppen arbeta hårdare vilket bidrar till att stärka hjärtat och förbättrar kondition och uthållighet.
6.
Kontentan?

Hög höjd levande och hög höjd semestrande sätter ytterligare stress på kroppen och bör hanteras med försiktighet. Dricka mycket vätska och utgifter flera dagar på varje nivå om 8. 000 meter innan minskar risken för sjukdom. Personer med medicinska problem, särskilt hjärt-och lungsjukdomar bör undvika resor till höga höjder utan att rensas av en läkare. Njut av bergen, men njuta av dem på ett säkert sätt.


Previous:nothing Next:hur man förstår varför lederna spricka





Relaterade artiklar


 • hur man förebygger svullnad
 • healing dieter för Crohns sjukdom
 • Hur påverkar droger och alkohol familjer?
 • hur man hittar alternativa val av mat för glutenallergi
 • hur man gör en hinderbana för de små "ninja krigare"
 • ischiasnerven smärta behandling under graviditet
 • pseudoefedrin biverkningar
 • hur man behandlar huvudlöss med Listerine
 • hur man sparar på vård
 • före graviditeten dieter




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com