patienten instruktioner för ett abdominellt ultraljud

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-10-23
Abdominal ultraljud används ofta på sjukhus, akutmottagningar och läkarmottagningar. De är det självklara diagnostiska test över röntgenbilder i många situationer eftersom de kan ge en mer djupgående och korrekt titta på mjukdelar strukturer. Abdominal ultraljud brukar rekommenderas för personer som lider med kronisk eller akut buksmärta, trauma onormal tillväxt i buken, eller för andra problem med mjälten, gallblåsan, njurar, lever, bukspottkörtel, urinvägar och livmoder.

Innan Ultraljud

Särskilda instruktioner ska tillhandahållas av en läkare och kan variera något beroende på den enskilda syftet med ultraljud, men patienterna är i allmänhet krävs att fasta i åtta timmar före ultraljud. Detta säkerställer magen är tom och tarmarna och tarmarna är relativt inaktiva. Läkaren eller ultraljud tekniker kommer att kunna få en klarare bild av olika organ och mjukdelar om det finns lite mat i systemet. Patienter som är på receptbelagda mediciner bör fortsätta att ta sina mediciner som planerat, men med små klunkar vatten. Bär bekväma kläder och lämna smycken hemma. Patienter som har sina hål navels kan bli ombedd att ta bort sina piercing innan förfarandet inleds.

Vad man kan förvänta

En buken ultraljud kan ta allt från 20 till 45 minuter, beroende på det område som undersöks och tillstånd patienten. Under en buken ultraljud, kommer teknikern be dig att lägga på rygg medan en gel slätas över buken. Denna gel ger ultraljudsonden att glida försiktigt över huden och hjälper överföra ultraljudspulser. Du kan bli ombedd att röra sig något eller ändra ställning för att få den bästa utsikten av de drabbade området. Det är oftast liten eller ingen obehag under buken ultraljud, och det finns inga särskilda eftervård instruktioner för dig att följa när proceduren är klar. Resultatet av ett ultraljud används för att bekräfta en misstänkt tillstånd eller diagnos så att en läkare kommer att kunna gå vidare med den mest effektiva behandlingen möjligt.

Övrig information

Om de utförs på rätt sätt, det finns små risker eller biverkningar involverade i att ha ett abdominellt ultraljud förfarande. Ultraljud bör utföras endast av registrerade ultrasonographer, en radiolog eller en förlossningsläkare /gynekolog. Om ett ultraljud görs på akuten bör det kompletteras med en akut medicinsk läkare som har tillräcklig utbildning i ultraljud. Ultraljud används också ofta vid kirurgiska ingrepp som ett visuellt hjälpmedel för kirurger att säkerställa riktigheten under nål placering och att vägleda biopsier.

Previous:nothing Next:vad bakterier är bra för dig?

Relaterade artiklar


 • den bästa tandläkare i Las Vegas
 • kolon rengöra komplikationer
 • hår bli grått från stress
 • sätt att göra brösten större
 • terconazole biverkningar
 • ryggövningar som hjälper postural kyfos
 • göra östrogen krämer orsakar viktökning?
 • Vad gör klubben fötter ut?
 • vitaminer för friska ögon
 • träning steg för graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com