Smärtlindring under VBAC arbetsmarknaden

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-06
En VBAC, eller en vaginal förlossning efter kejsarsnitt är en relativt ny utveckling på arbets-och medicin. Det var en gång brukligt att om du hade en C-sektionen, skulle varje efterföljande leverans också behöva en C-avsnitt. Men många kvinnor som försöker nu VBACs, och cirka 70 procent är framgångsrika

Epidural

En epidural är det vanligaste sättet att lindra smärta under förlossningen. Detta läkemedel ska införas genom en IV som är placerad på baksidan. Det blockerar smärta i nedre halvan av kroppen. Samtidigt som det är väldigt effektivt, kan en kvinna som försöker en VBAC vill vara försiktig med detta alternativ, som alltför mycket epidural medicin kan göra det svårt att känna behovet av att skjuta. Detta kan resultera i ett längre arbete och slutar i en annan C-avsnitt. En epidural bör användas sparsamt.

Lokalbedövning

lokalbedövning används ofta för kvinnor som vill känna sammandragningarna med förlossning men vill bedöva endast området stretching och smärta när barnet kronor och levereras. Lokalbedövning kan ges till mellangården när det gäller episiotomi, som är styckning av slidöppningen som förberedelse för barnets huvud att krona. Detta kan hjälpa en kvinna som har haft en tidigare C-avsnitt och vars kropp har aldrig sträckt för förlossning. Det bör noteras att lokalbedövning kommer inte att lindra smärtan av värkarna. Men det kommer att göra det mer bekvämt att ha episiotomi, som kan lindra smärtan av att trycka och kronan.

Andningsteknik

Andningsteknik är ett genomförbart sätt att lindra smärta under en VBAC, särskilt för de kvinnor som vill försöka ett drogfritt VBAC. Djupandning hjälper dig att fokusera och andas igenom smärtan. Djupandning, mönstrade andning, ytlig andning eller djup, långsam andning, är alla sätt att hantera smärta. Under förlossningen, bör du prova ett par olika tekniker för att se vilka som är mest användbara för dig under en kontraktion. Andningen är en automatisk reaktion på smärta. Du kan svara bättre på kroppens signaler och instinkter under förlossningen, vilket kan innebära ett snabbare, mer framgångsrik VBAC födseln utan att riskera en C-avsnitt.

Previous:nothing Next:övningar för dålig hållning

Relaterade artiklar


 • hur man får gym rabatter
 • springmask botemedel
 • Så för att lindra förstoppning med lätt rättsmedel
 • mat att äta för att bekämpa svampinfektioner
 • Vilka är fördelarna med sover på rygg?
 • graviditet information för män
 • hur etiketten den mänskliga hjärnan
 • om urinsyra hos barn
 • steriliseringsmetoder och tekniker
 • influensa hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com