Hur en MR-maskin?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-22

Du behöver:
engagemang

MRI maskiner

Magnetisk resonanstomografi, vanligen avses med förkortningen MRI, är en teknik som används inom medicinen för att skapa mycket detaljerade bilder. av det inre av kroppen. Denna teknik innebär att man använder en MR-maskin. MRI-maskiner avståndet vanligtvis i längd från 5 till 8 meter. Patienten placeras med de flesta eller alla av hans kropp i längden på maskinen. MRI-maskiner finns i två varianter, slutna och öppna, som båda använder i huvudsak samma teknik. I en sluten MR maskin ligger patienten inne i ett rör som ligger centralt i maskinen. Generellt slutna röret av en MRT är ca 2 meter bred. Öppna MRI maskiner tenderar att vara mindre kraftfulla än sina stängda motsvarigheter, men de är det bästa alternativet för patienter som har svårt med trånga eller lider av klaustrofobi full. Som namnet antyder, inte bifoga öppna MRT mönster inte patienten helt. Vissa modeller erbjuder patienten att genomgå en genomsökning sittande och stående.

Hur MRI Funktion

inuti strukturen för en MR-maskin är kraftfulla magnetspolar som skapar en intensiv magnetfält där patienten ligger. Detta magnetfält gör att protonerna av några atomer i patientens kropp --- särskilt väteatomer --- att rada upp längs det magnetiska fältet. (Väteatomerna är idealiska för medicinsk avbildning, eftersom den mänskliga kroppen är huvudsakligen består av vatten, som består av två väteatomer och en syreatom. ) Maskinen skickar sedan en serie av utbrott av radiofrekvenser (RF) som orsakar endast väteatomer att bli upphetsad. Dessa glada väteatomer flytta inte i linje med det magnetiska fältet maskinen har producerat. Som väteatomerna sedan försök att återvända till anpassningen till det magnetiska fältet, skjul de överskjutande energi de plockat upp från RF. Maskinen upptäcker och poster som energi. I vissa fall kan patienten svälja eller få en injektion av ett kontrastmedel (typiskt gadolidium) innan de genomgick en MR-undersökning. Ett kontrastmedel hjälper till att skapa en MRI-bild med bättre upplösning genom att göra delar av kroppen där kontrastmedlet samlar ljusare i bilden.

bilder

På populära medicinska visar kommer du ibland se MRI-bilder visas på en datorskärm. Dessa typer av bilder är inte produceras direkt från de uppgifter en MRI Machine Records. Vad maskinen är faktiskt upptäcka är den energi som skjul som en funktion av tiden. Bilderna på datorskärmen är en översättning av dessa avläsningar från en funktion av tiden till en funktion av frekvens. I enklaste form är maskinen tar en massa matematiska uppgifter om vad atomer gör och bearbetning som data via en komplicerad uppsättning matematiska processer kallas Fourier transformation. Fourier transformation skapar information som systemet kan läsa eller visa på en datorskärm som en visuell representation av hela kroppen eller delar av kroppen.

Previous:nothing Next:naturliga förlossningsteknik

Relaterade artiklar


 • Syftet med slem
 • Hur sluta röka cigaretter
 • hur man får ett äpple botten
 • vad är blodtryck som mäts med?
 • hur man kan sluta röka minderåriga
 • skäl för att inte få perioder
 • hur man kan förebygga en svampinfektion
 • hur man kan sluta röka cravings
 • hur man kan stoppa en blödning klippa
 • Varför är vatten viktigt under träning?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com