artros behandling under graviditet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-26
Artros är både smärtsamma och ibland handikappande för kvinnor. Även om det kan kontrolleras genom medicinering, finns många frågor väckts om säkerheten och effektiviteten av dessa läkemedel under graviditet och bör besvaras innan ett par gör upp planer på att starta en familj

Pre-Family Planning Mediciner

I vissa fall kan en läkare ta bort eller ändra medicinering en kvinna tar innan bli gravid. Detta är typiskt krävs på grund av nuvarande läkemedel inte anses säkra för det ofödda barnet. Om detta är fallet kommer din läkare att göra övergången långsamt för att säkerställa att inget oväntat flare-ups. I de fall där en patient har smärta gratis under en längre period, en läkare kan övergång sin patient av mediciner helt. Vänligen diskutera behandlingsalternativ med en läkare på minst 3 månader innan försöker bli gravida.

Folsyra

Folsyra är en oerhörd skillnad i hälsa och utveckling av fostret. Om en kvinna var med metotrexat någonsin tidigare, är det viktigt att börja ta minst 0,4 milligram folsyra per dag, eftersom detta läkemedel minskar kroppens naturliga utbudet. En läkare kommer sannolikt att ordinera en patient är intresserade av att bilda familj en prenatal vitamin med en mycket större mängd folsyra eftersom det är så viktigt.

Motion

Det är av yttersta vikt att bibehålla en utövande rutin hela graviditeten, särskilt om inte tar några mediciner. Övningar såsom promenader, cykling och lätt styrketräning säkerställa att skelett och leder är starka nog för påfrestningarna i extra vikt som gjorts under graviditeten.

ört öka

Om du är osäker fortsätter kemiska mediciner under graviditeten, det finns många kända behandlingar för artros som är helt naturligt och säkert. Harpagophytum procumbens, glukosamin och Boswellia serata är alla exempel på örter som har visat sig ha stora helande effekter för artrit drabbade. Som alltid bör du kontrollera med din läkare om den bästa möjligheten att ta under graviditet.

Akupunktur

Under 2004 släppte Dr Claudia M. Witt resultaten av hennes studie som visade positiva effekter av akupunktur i behandling av artros. Enligt henne studien var patienter som fick minst tre behandlingar per månad och som lider av kronisk höft-eller knäsmärta visade enorm förbättring inom de sex månader långa studien. Även om inte alla akupunktörer kommer att se gravida kvinnor, det finns många som specialiserat sig på prenatal behandling. Fråga din läkare eller ring en lokal akupunktör för en rekommendation.

Previous:nothing Next:hjälp för ett barn som har kolik

Relaterade artiklar


 • Hur påverkar menstruationscykeln vikt?
 • springmask botemedel
 • hur man gör människor att sluta röka
 • Hur hjälper midol menstruationskramper?
 • ont i magen rättsmedel för ett barn
 • vecka 29 graviditeten information
 • vad som är säkert att äta under graviditeten?
 • de delar av matsmältningssystemet
 • magont och viktminskning hos barn
 • behandling i hemmet övningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com