hur man förstår fem livsmedel som orsakar gas och väderspänning

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-08-24
Lider du av uppblåsthet och gas? Det kan vara din kost. Här är fem livsmedel som kan göra problemet värre
1.
Healthy Veggies

Din mamma kanske har sagt till dig att äta dina grönsaker, men hon kanske inte har nämnt illaluktande konsekvenser . Grönsaker är en bra källa till fiber och icke-lättsmält stärkelse, men vad kroppen kan inte smälta bryts ner av tarmbakterier som leder till jäsning och gas. Grönsaker som kan orsaka detta problem broccoli, kål, brysselkål och blomkål. Bönor är en annan källa till en väderspänning producerar, svårsmälta kolhydrater kallas raffinos. Blötläggning bönor innan tillagning dem och kasta vattnet kan minska några av uppblåsthet och gas i samband med bönor som kan laga dem ordentligt.
2.
Sockeralkoholer

Sockeralkoholer finns i en mängd olika livsmedel och drycker från sockerfritt tuggummi till sport drycker. Om etiketten säger sockerfria, det finns en god chans sockeralkoholer är socker ersättare. Liksom kolhydrater finns i grönsaker, socker alkoholer är inte lättsmält, men tarmbakterier njuta bryta ner dem, vilket leder till obekväma väderspänningar. Läs etiketter noga för varje omnämnande av socker alkoholer såsom xylitol, maltitol, sorbitol, eller erytritol om du lider av uppblåsthet och gas.
3.
Vete

Vissa människor är överkänsliga mot vete och kan inte smälta det helt leder till jäsning och gasbildning. I vissa fall kan detta vara ett tecken på en allvarligare sjukdom som kallas celiaki, en sjukdom som kännetecknas av känslighet för gluten som finns i vete och vissa fullkornsprodukter. Om du misstänker vete orsakar uppblåsthet och gas, föra matdagbok under några veckor. Sedan eliminera vete produkter och se om symtomen förbättras.
4.
Kolsyrade drycker

Kolsyrade drycker orsaka uppsvälldhet eftersom den koldioxid som bubblor finns i dessa drycker främja gasbildning som leder till uppsvälldhet och utspänd buk. Gas-och uppsvälldhet kan vara ännu mer av ett problem om en kolsyrad dryck är läppjade med ett sugrör, som orsakar mer luft att komma in i mag-tarmkanalen. Skära ner på kolsyrade drycker och dricka dem långsamt utan halm vid de tillfällen du inte har ett.
5.
Mejeriprodukter

uppblåsthet och gas som inträffar efter äta mejeriprodukter vanligtvis visar laktosintolerans, ett vanligt tillstånd där laktos i mjölk och andra mejeriprodukter inte kan brytas ned. Detta gemensamma problem kan lösas genom att ta Lactaid eller undvika mejeriprodukter helt.

tips och varningar


 • uppblåsthet och gas kan ibland vara ett tecken på en mer allvarliga medicinska tillstånd. Om symtomen inte att lösa, kontakta din läkare.


 • Previous:nothing Next:hur man får ett barn att bära baby glasögon

  Relaterade artiklar


 • hur man kan sluta röka
 • levern som en detox orgel
 • fiberrik kost för barn
 • rosa ögonsymptom & behandlingar
 • magövningar & graviditet
 • Vilka är de skadliga effekterna av att titta på TV?
 • slutskede av graviditeten
 • hjärtsjukdomar och stroke terapi
 • hur man väljer rätt barnomsorg för ditt barn
 • hur man kan öka spermieproduktionen och chansen att bli gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com