klimakteriet & binjureinsufficiens

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-10-24
Binjurarna är av vital betydelse i driften av vår kropp. Dessa körtlar producerar tre hormoner, inklusive adrenalin, kortisol och dehydroepiandrosteron. Utan dessa livsviktiga hormoner, skulle vi få allvarliga svårt att klara de påfrestningar i våra liv. Däremot kan binjurarna blir utmattade och helt utsliten. När det händer, de inte längre tillräckligt och effektivt, enligt Safemenopausesolutions. com. Som ett resultat av för mycket eller för lite, för dessa hormoner kan produceras.

Du behöver:.
stödja och starka vilja

Cortisol: God och dålig

Om du lider av binjurebarksinsufficiens, kommer kortisolnivåer bli mycket hög under dagen och fortsätter att stiga på natten. När detta händer är det kallas hyperadrenia. Kortisol kan vara fördelaktigt eftersom det tämjer inflammation, ökar din energi nivåer och aptiten och moderata kroppens immunförsvar. Men om kortisol kontinuerligt för hög eller för låg, kan du uppleva så småningom osteoporos (porös skelettsjukdom), som är ett verkligt problem för postmenopausala kvinnor. Andra resultat av extrem kortisolnivåer inkludera viktökning, vätskeansamling, högt blodsocker, njurskada, binjurebarksinsufficiens, svampinfektioner, atrofi av musklerna, cancer och allergier. Du kan också vara i riskzonen för upphandlande virus, bakterier eller parasiter.

Få den under kontroll tidigt på

Om din binjureutmattning inte diagnostiseras tidigt och behandlas korrekt, kan det leda till ett mönster av kortisol ökar och fallande ojämnt som den försöker att balansera sig själv. Dessa försök är ibland meningslöst eftersom binjurar avbryts av faktorer såsom kolhydrater och koffein förbrukning. Resultatet är att de hormonella nivån är fortfarande inte normalt och fortsätter att vara för hög på natten. Om du är "fast", du kommer inte att kunna sova, och kommer att ta slut nästa dag.

Totalt binjurarna utmattning

När du kommer till framskridet stadium, är binjurar helt gjort i och kortisol är aldrig på rätt nivå.

adrenalin

Om du är dåligt stressad och det aldrig lättar upp, kommer din binjurar ständigt producera "kamp eller flykt" hormon, som är adrenalin. Detta är det hormon som gör att ditt hjärta pund och blodet rusa till ditt hjärta och muskler. Du kan tolerera mer smärta när du får en rejäl dos adrenalin. Din hjärna börjar fungera snabbare. Men det är för mycket adrenalin inte bra för en individ. Den bör endast kallats i en nödsituation. Om du är i en ständig tillstånd av adrenalin-inducerade frenesi kommer binjuremärgen sluta fungera effektivt eftersom det är helt utmattad.

DHEA

binjurarna också producera hormonet DHEA, eller debydroepiandrosterone, vilket hjälper oss att stå emot sjukdomar och reparation snabbare och bygger våra proteiner. DHEA är nödvändiga för framställning av androgen och testosteron (manliga hormoner att kvinnor också har), och östrogen. Om kvinnans binjurar är uttömda, kommer hon att uppleva en svårare övergång igenom klimakteriet än kommer kvinnan vars binjurar fungerar korrekt.

Viktökning

din stress nivå kan öka när du går igenom klimakteriet eller är helt klimakteriet, som ett resultat, kan du gå upp i vikt, enligt Bodylogicmd. com. När du är under ständig stress, att kroppen orter panik läge, som hindrar dig från att förlora vikt. Kroppen börjar lagra mat eftersom stresshormonerna säger det att du inte kommer att äta igen under mycket lång tid.

Previous:nothing Next:hälsa användningar av Neem olja

Relaterade artiklar


 • spädbarn Last och spinal stress
 • hur du utsätta ditt barn att vattkoppor
 • Varför får människor magkramper när de kör?
 • hur man andas när hon gick
 • diet tips för tonåringar
 • hur: undviker döds i en påse popcorn
 • tecken på endomitriosis
 • viktminskning tips för barn
 • Vad gör jag packa i min graviditet natten väska?
 • hur att ordna transport för äldre eller handikappade
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com