lever funktioner hos människor

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-10-23
Som utgör 2 procent och 3 procent av kroppens totala vikt, är levern en viktig orgel. Man kan inte leva länge utan ett fungerande lever. Den amerikanska Lever Foundation förklarar att oavsett vilken form leversjukdom tar, om den inte fungerar, är hotet mot liv och hälsa allvarligt. Förstå leverfunktion hjälper dig att erkänna vikten av kroppens största inre organ

Blood-rensning

Din lever hjälper. rena blodet. Den fotboll stora orgeln gör detta genom att svara på både interna och externa toxiner. Huruvida olika gifter har förtärts, såsom cigarettrök eller bekämpningsmedelsrester på mat, eller är en produkt av din omgivning (smog föroreningar), rensar levern blodet genom att omvandla gifter i urinen så kroppen kan bli av med dem.

matsmältningsfunktion

Hjälp till att matsmältningen och ämnesomsättning är en annan viktig funktion i levern. Liksom giftiga substans system för borttagning, hjälper levern också konvertera smälta maten till spillo. Produktion av galla, sura förening som hjälper till att bryta ner livsmedel, är en viktig del av leverns metaboliska funktion.

Lagringsanläggning

Levern fungerar som en lagringsplats lager för vitaminer, speciellt vitamin D, och för glykogen. Om din kropp får låg på näringsämnen, då levern kan frigöra dessa butiker i veckor eller månader. Glykogen kan också utlösas av levern för snabb energi.

Enzymproduktionen

Enzymer produceras i levern. Enligt den amerikanska Lever stiftelsen kan dessa föreningar, när de visas i tester vara förhöjd, visar problem med levern. Leverenzym höjd kan även förekomma i sådana förhållanden som hjärtsjukdom eller diabetes, eller ange en fråga med autoimmun, muskel-eller Sköldkörtelrubbningar. Levern är ett viktigt diagnostiskt monitor för läkare, vem kan bestämma förekomsten av olika hälsoproblem genom förhöjda leverenzymer, t. ex. albumin, ett protein, eller bilirubin, ett gallpigment.

Syntes Funktioner

Din lever hjälpmedel i syntes av andra ämnen också. Till exempel styr levern kolesterol produktion, aminosyror och reglering av fett. Utan leverns syntes funktioner, skulle kroppen inte kan använda HDL "goda" kolesterolet ordentligt för att hjälpa till rena blodet, till exempel.

Hormonfunktion

lever, som vi har noterat, är ett komplicerat organ med många uppgifter att hålla dig frisk. Ett överraskande leverfunktionen är i regleringen av hormoner, däribland somatomedin, som hjälper reglerar celltillväxt och peptider som stöd kärlfunktionen.

Previous:nothing Next:det bästa sättet att komma bort nikotinplåster

Relaterade artiklar


 • Finns det ett test för Alzheimers?
 • Hur lång tid efter befruktningen kan du testa för graviditet?
 • gastroesofageal refluxsjukdom
 • Fakta om friska lungor
 • övningar för att tona rumpan
 • behandlingar för näsblod
 • biverkningar av morgonen efter-piller
 • hur påverkar serotonin i hjärnan?
 • hur man kan bota lågt blodtryck
 • förebyggande av kärnikterus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com