vad är orsakerna till hormonell obalans hos kvinnor?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-16
När vi blir äldre, kan det bli lite jobbigt när det kommer till hormoner. Vi kan sluta med alltför mycket av detta eller för lite av det. När obalans uppstår, kommer symtomen dyker upp

Hormone Shuffle

Under "förändring av livet" eller klimakteriet tid i en kvinnas liv, kan hon börja hoppa perioder och så småningom kommer att sluta menstruation helt och hållet. När en kvinna har mens hon producerar östrogen. När hon inte längre har mens, droppar hennes östrogenproduktion betydligt men inte helt. Östrogen, tillsammans med progesteron, betraktas som en reproduktiv hormon. När östrogen sjunker, kan en kvinna meddelande håravfall, torr hud och torrhet i slidan, och hon blir en kandidat för spröd skelettsjukdom, eller osteoporos. Östrogen är fördelaktigt att en kvinnas hår, hud, ben och hjärta och när den försvinner, nya hälsoproblem uppstår.

Östrogen och progesteron

Även om du fortsätter att menstruera mer eller mindre regelbundet under peri-menopausala år, som i regel inträffar när en kvinna i 40-årsåldern men kan hända tidigare eller senare, kanske du inte regelbundet ägglossning. Progesteron tillverkas när du har ägglossning. Om ägglossning inte inträffar, är du inte tillverkade progesteron och ett möjligt resultat av det är östrogen överbelastning, eller dominans. När östrogen inte längre dämpas av förekomsten av progesteron, en mängd saker kan uppstå, inklusive skenande PMS, uppblåsthet, viktökning, sköldkörtel fel, vätskeansamling, allergier, ingen sexlust, humörsvängningar, polycystiska äggstockar, benskörhet, bröstcancer , livmodercancer och livmodercancer, enligt Safemenopausesolutions. com.

Perorala antikonceptionsmedel

Om du tar p-piller, som lura kroppen att tro att det är gravid, kan dina hormoner få ut av smäll eftersom nivåerna har ändrats. Den konstgjorda hormoner i preventivmedel kan leda till att du har vad som kallas hormon huvudvärk, även om vissa p-piller effektivt eliminera hormon huvudvärk hos vissa kvinnor. Det beror helt på det hormon nivån av drogen du tar, enligt Triggeroptics. com.

Graviditet och klimakteriet

Om du är gravid, återigen dina hormoner har ändrats och att detta kan resultera i huvudvärk under första trimestern och återigen efter förlossningen. Huvudvärk är också vanligt i samband med klimakteriet när hormonell nivå inte längre är förenligt eller balanserad eftersom din kropp är i övergången till icke-statliga menstruation.

Manliga hormoner

Kvinnor har manliga hormoner som kallas androgener som är väsentliga för deras hälsa. Men om det är androgen överbelastning kan kvinnan få håravfall och hårväxt i ansiktet och andra kroppsdelar, enligt Womenshealth. med. Men om en kvinna är bristfällig på androgener, kan hon drabbas av benförlust, brist på sexlust, trötthet, muskelsvaghet och depression. Androgen-testosteron-nivåer topp och avta precis som andra hormoner. Dock är testosteron som högst i mitten av kvinnans menstruation, vilket förmodligen är naturens sätt att se till att människor kopulera och föröka sig.

Testosteron

Kvinnor som har sina äggstockar opererats bort kan uppleva en drastisk nedgång i testosteron. Testosteron droppar under klimakteriet, också, vilket resulterar vanligtvis i en förlust av sexlusten.

Previous:nothing Next:om ånga rum

Relaterade artiklar


 • vad är en over-the-counter nagelsvamp behandling?
 • Vilka är symptomen på låg kaliumhalt i barn?
 • Fakta om massage
 • Vilka tecken och symtom på blockerade äggledare?
 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar
 • historia av koppar spiraler
 • hur man kan minska receptbelagda läkemedel kostnader
 • hur man kan stoppa ett väsande hosta
 • feber blister symtom
 • barn meningit symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com