hur man kan förhindra uttorkning i varmt väder

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-17
När sommaren rullar runt vi alla älskar att komma ut i solskenet och spelar våra favorit sport eller bara koppla av på stranden. Men i extremt varmt väder är det lätt för kroppen att förlora vätska och blir uttorkad. Om uttorkning inte behandlas, kan det vara dödligt. Lyckligtvis är uttorkning lätt förhindras. Veta symtom på dehydrering så väl som vad du bör och inte bör göra i varmt väder kommer att hålla dig frisk i höga temperaturer

Du behöver:.
Färskvatten
Cool kläder.
Skärm


1
Förstå vad Dehydrering är -. . När varmt väder slår din kropp förlorar vätska genom svettning, urinering, kräkningar eller diarré. Inte bara de vätskor lämna kroppen, utan också salt i ditt system som är nödvändig för korrekt cellernas funktion. Om vätskeintaget inte ersättas tillbaka ordentligt i kroppen, kommer din kropp reagerar negativt till förlusten. Kroppen består av 60% vatten, hjärnan 85%, lungorna 90% och blodet är 83% vatten. Om bara en tiondel av det vatten i kroppen är slut, skulle du inte kunna stå, än mindre gå. .
2
känner igen symtomen på uttorkning-symptom Början av uttorkning omfatta torr, varm hud, kramp i armar och ben och yrsel. Som uttorkning förvärrar symtom är snabb puls, insjunkna ögon, irritabilitet, dåsighet, mörkgul urin, ansiktsrodnad, illamående, kräkningar, svaghet, irrationellt beteende och förvirring.
3.
Vet Vem är störst risk?-Spädbarn, små barn, äldre, överviktiga och fysiskt sjuka människor som har hjärtsjukdomar, högt blodtryck eller är på vissa mediciner löper störst risk att bli uttorkad i varmt väder. Spädbarn, små barn och äldre inte har möjlighet att reglera sin kroppstemperatur ordentligt och kan bli överhettad. Eftersom överviktiga människor har mindre vatten i kroppen än magra personer, de blir överhettade snabbare. Människor som är sjuka eller tar vissa mediciner har sämre förmåga att kyla ner på varma dagar
4
förhindra uttorkning -. . Under varma dagar bör du försöka att dricka minst 6-8 glas vatten för att hålla kroppen hydrerad. Om du tränar eller deltar i en sport är det rekommenderas att dricka vatten samt en sportdryck som ersätter den förlorade mineraler och salt i kroppen. Dricka läsk, kaffe eller alkoholhaltiga drycker på en varm dag kommer inte att hålla kroppen hydrerad eftersom dessa drycker har ingredienser som hjälper till att torka dig. Om du dricker dessa typer av drycker, se till att växla med vatten för att återfukta kroppen. Andra sätt att hjälpa till att förhindra uttorkning är:

undvika solen mitt på dagen
Träning på morgonen eller tidigt på kvällen när det är svalare
Bär?. ?. ? . ? en hatt för att skugga huvudet
Använd solskyddskräm för att förhindra brännskador-en solbränna hindrar kroppen från nedkylning.
Undvik mörka kläder som absorberar värme
Använd tunna, lätta kläder som gör att din kropp att hålla sig svala
5
Treat Dehydrering -?. ?. . Om du eller någon nära dig är som uppvisar symptom på uttorkning Det är klokt att gå till en skuggig och sval plats och börja långsamt dricka svalt, inte kallt, vatten. Kyl ner med en kall tvättlapp i nacken eller en sval dusch eller bad. Om det inte finns några tecken på symptomen minskar, söka läkarvård omedelbart.

Tips och varningar


 • Alltid söka medicinsk hjälp om du är osäker på symptom på uttorkning.


 • Previous:nothing Next:hur sval på sommaren

  Relaterade artiklar


 • roterande manschetten skada behandlingar
 • orsakerna till dålig kroppslukt
 • hur man kan förebygga erektil dysfunktion
 • tecken på graviditet implantation
 • tecken och symptom på tillbakadragande från alkohol
 • Vilka ingredienser ingår i ett SITTBAD?
 • hur man överlever på akuten när det är barnet i knipa
 • Anledningen till missade menstruationscykeln
 • hur du: överleva Evans 5 andra regeln
 • hur man väljer baby solskyddsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com