om prestationshöjande ämnen

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-13
Prestationshöjande substanser är läkemedel eller medicinska procedurer som används för att skapa en fördel i utförandet av en idrottsman. De är tagna av olika skäl, till exempel bygga muskler, gå ner i vikt och minska smärta. I tävlingsarenan, de är generellt förbjudna på grund av etiska skäl och säkerhetsskäl, men några är tillåtet i begränsad form

Du behöver:. .
En önskan att använda alla verktyg möjligt att kontrollera försvagande effekterna av värmevallningar

orsakerna till att de

Det finns flera skäl till varför vissa idrottsmän använder prestationshöjande droger. Vissa läkemedel är utformade för att bygga muskler och öka muskelstyrkan samt ben. Detta är användbart för dem i sporten bodybuilding. Exempel på dessa är anabola steroider, beta 2-agonister, humant koriongonadotropin, luteiniserande hormon, humant tillväxthormon, insulin-liknande tillväxtfaktor och insulin. Andra droger stimulerar kroppens som koffein, amfetamin och kokain medan andra erbjuder omedelbar avkoppling såsom alkohol, betablockerare och cannabis. Idrottare som känner att de måste hålla igång trots narkotika smärta användning, ACTH, till kortison och lokalbedövningsmedel minska sin värk. Eftersom de flesta tävlingar förbjuda användningen av prestationshöjande droger, vissa idrottsmän tar till droger för att maskera de mediciner som de tog tidigare. Diuretika, epitestosteron, plasmaersättningsmedel och hämmare sekretion är några exempel.

Medicinska metoder

Medan andra idrottare tar läkemedel för att förbättra sina resultat, föredrar andra som genomgår medicinska ingrepp. Ett sådant förfarande är bloddopning. Detta innebär att dra blod från idrottare och isolera den syretransporterande röda blodkroppar i avsikt att ingjuta blodet tillbaka till idrottsman innan en tävling. Vad detta kommer att göra är att öka leveransen av syre till vävnaderna utövar för att öka aerob prestanda. Det är särskilt fördelaktigt för dem som deltar i idrotter som långdistanslöpning, cykling och längdskidåkning. En annan medicinsk åtgärd, men relativt nya och mycket dyra, kallas gendoping. Detta förändrar i grunden den genetiska makeup av en idrottsman vilket stimulerar den naturliga produktionen av steroider, som produceras av kroppen för att utveckla muskelmassa, och erytropoietin eller EPO, vilket ökar aeroba prestanda och uthållighet. Det sägs vara mycket spårlöst.

Hälsotillskott

Även om dessa inte betraktas som läkemedel i strikt bemärkelse, är hälsotillskott också användas för att öka prestanda i vissa idrottare. De flesta av dessa säljs över disk och inte alla är förbjudna, men faran i att använda sådana hälsotillskott ligger i det faktum att de fortfarande är oreglerat av Food and Drug Administration. Effekten inte fastställd liksom långsiktiga effekter.

Biverkningar

Bortsett från att skapa en illojal konkurrens, är ytterligare ett skäl att förbjuda droger prestandaförbättring hälsoskyddet. Nästan alla sa mediciner och procedurer medför skadliga biverkningar. Anabola androgena steroider förstör levern, som orsakar gulsot och stimulerande humörsvängningar, depression och aggression. Dessa biverkningar ibland ta år eller årtionden att utveckla. Mänskliga tillväxthormoner åstadkomma utvidgade mänskliga organ, såsom hjärta, njurar, tunga och lever. Den främjar också hjärtproblem. Öka mängden blod i systemet gör att den tjocknar, vilket gör att hjärtat arbetar dubbelt hårt. Detta leder till hjärtinfarkt eller stroke. Med i stimulantia eventuellt inducerar nervositet, oregelbundna hjärtslag, kramper och till och med plötslig död.

Skaffa Edge eller förlora livet

För att förenkla, är den grundläggande orsaken till en idrottsutövare är frestad att ta förbättring droger för att förbättra sina chanser att vinna . Att vinna en tävling är målet, och ibland idrottare känner att de behöver göra allt för att vinna högsta vinsten. Tyvärr kan prestationshöjande ämnen tycks erbjuda guld men faktiskt kan det behöver man betala med sitt liv.

Previous:nothing Next:orsakerna till tonåriga depression

Relaterade artiklar


 • biverkningar av kinin
 • typer av trasiga rotatorkuff
 • Definitionen av drospirenon
 • bråck symptom hos spädbarn
 • Hur vet man att klimakteriet börjar
 • tecken och symtom på influensa-virus
 • hur du får ditt barn att ta en tupplur
 • hur man vet tidiga tecken på graviditet
 • roll vadben
 • vad buteljerat vatten är säkert för barn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com