vad är en Medicaid undantag?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-14
Medicaid Waiver programmet är en statlig nivå program som hjälper till att betala för hälso-och sjukvård för personer som har utvecklingsstörning. Det ger stater friheten att "avstå från" några av de federala krav som människor behöver uppfylla för att vara berättigade till Medicaid. Förr i tiden var Medicaid endast tillgänglig för personer som var institutionaliserade, men Medicaid undantag gör det möjligt för funktionshindrade att få hälso-och sjukvård i hemmet eller på gemenskapsnivå. Cirka 75 procent av de statliga medlen tjänster för funktionshindrade människor kommer från Medicaid.

Du behöver:.
en önskan att använda alla verktyg möjligt att kontrollera försvagande effekterna av värmevallningar

Behörighet

Det finns vissa krav som avgör om en person är berättigar till Medicaid undantag. En person beviljas inte om han har inkomster eller tillgångar som överstiger statligt angivna belopp. Till exempel är en vuxen som tjänar mer än $ 740 per månad inte stödberättigande. Funktionshindrade barn som bor i samma hus som familjen inte är berättigade eftersom de har tillgång till familjens inkomst. Dessa begränsningar skiljer sig från delstat till delstat.

Funktioner

Hur mycket Medicaid pengar till förfogande för en funktionshindrad person beror på den specifika individens behov. En utvärderingsgrupp avgör dessa behov genom att samla in information från personer som känner den enskilde personligen. Familjen till den funktionshindrade personen har frihet att välja hur pengarna används. De kan även välja tjänsteleverantör. De har också tillgång till finansiella stödtjänster, som tar hand om allt pappersarbete.

Tjänster

Det finns ett antal tjänster som omfattas av Medicaid undantag, men det finns gränser för hur mycket pengar som kan användas för vissa tjänster. Dessa tjänster omfattar (sedan 2009): rökavvänjningsprogram ($ 2. 460 per år), gemenskap tillgång, gemenskap guide ($ 2. 000 per år), som bor stöd, alternativt samhälle bosättning, tandvård ($ 500 per år), tillgänglighet anpassning ($ 10,000 per livstid) , finansiellt stöd, tjänster, sjukgymnastik ($ 1800 per år), familj respit, särskild utrustning ($ 13. 374 per livstid), stödja samordningen, transport ($ 2. 800 per år) och fordon ändring ($ 6,240 per livstid).

Ansökan

Någon som vill ha en Medicaid undantag har att ta kontakt med den regionala Medicaid kontoret. Det finns en screening process varefter utvärdering arbetslag som den sökande en kortsiktig eller långsiktig väntelista. Efter godkännandet hjälper utvärderingen personal sökanden med allt pappersarbete och ger information om de tjänsteleverantörer som finns i regionen.

Missuppfattningar

Det är en missuppfattning att väntelistan är 10 år lång. Den senaste tidens utveckling av lagstiftningen har gjort det möjligt för människor att få Medicaid undantag inom 5 år. Vissa tjänsteleverantörer fruktar att de kan gå i konkurs, men de nya Waiver Program kommer bara ge dem fler kunder.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på förgiftning under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka sperma produktionen
 • orsakerna till dålig andedräkt hos småbarn
 • hur man sparar pengar på glasögon
 • hur man hyra en trapphiss
 • Introduktion till skelettet
 • hur många ultraljud görs under en graviditet?
 • bipollen behandling av eksem
 • hur man hjälper en öronvärk.
 • symptom på uttorkning och utmattning
 • hur man må bra
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com