vad är medicinen simvastatin?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-13
Simvastatin, som även kallas Zocor, är ett läkemedel som hämmar kroppens produktion av kolesterol. Läkare ordinerar det för dig när du har höga nivåer av kolesterol eller triglycerider, och även om du har hjärtsjukdom, för om kolesterolnivåer är stilla eller sjunkit, då risken för hjärtinfarkt och stroke kan sänkas avsevärt.

Hur Simvastatin är Taken

Simvastatin tas i tablettform, vanligen en gång dag i en dos på 20 mg. Om du behöver mindre eller mer, kan läkaren ordinera 5 till 40 mg dagligen. Du bör lyssna på hur din läkare vill att du ska ta medicinen och inte avvika från dessa riktningar. Och inte sluta ta det om inte din läkare säger till dig att göra det

biverkningar

med alla mediciner kommer Möjligheten att vissa biverkningar som påverkar olika system i kroppen på olika sätt. Du kan uppleva allt från illamående till en allergisk reaktion mot att ens ha smärtsam värk i musklerna, dessa muskelvärk och ömhet händer ganska ofta. Du kan också ha oftare huvudvärk eller blir mer känsliga för solljus.

Komplikationer

Fler allvarliga biverkningar kan förekomma och den ska omedelbart rapporteras till din läkare, till exempel en allvarlig allergisk reaktion. Levern kan sluta fungera på rätt sätt och som kan orsaka gulsot. Problem med musklerna kan uppstå och orsaka mycket smärta. Ett tillstånd som kallas rabdomyolys kan också förekomma, där musklerna kan börja bryta ner och deras filament kan komma in i blodomloppet, vilket gör deras väg till njurarna. Dessa muskler trådar kan skada njurarna och så småningom kan få dem att misslyckas.

Överväganden

Om du är allergisk för simvastatin, bör det sättas ut. Dessutom, om du är en kvinna som ammar eller väntar barn, ska du inte ta detta läkemedel, eftersom det kan påverka ditt barn. Läkaren bör inte föreskriva det om du lider av leversjukdom också.
Om du har varit alkoholist eller hade problem med levern innan, då kan det vara klokt att ompröva tar simvastatin.
läkare och sjuksköterska bör noga hålla reda på alla laborationer gjort medan du är på denna medicinering, inklusive leverprover och njurprover funktion och kolesterol. CK, vilket är i vissa muskler i kroppen, också bör kontrolleras.

Patient Överväganden

När du tar Simvastatin är det viktigt för dig att också ha en hälsosam, näringsrik kost som är låg i fett och kolesterol. Motion är också en nödvändighet, eftersom detta hjälper ditt hjärta att fungera på ett bättre tempo och även kan arbeta hand i hand med medicin för att sänka kolesterolnivåerna, så att du till slut kan göra bra på en lägre dos.

Previous:nothing Next:om prestationshöjande ämnen

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla menorragi med örter
 • skäl att förmå labor
 • hur man får sova när du har en ny bebis
 • sköldkörtel misslyckande och vad som orsakar det
 • hur man kan slå endometrioisis 73 - förstå olika typer av anestesi
 • Risk för graviditet efter vasektomi
 • typer av muskelknutor
 • Vilka är de viktigaste symptomen på att vara gravid?
 • typiskt barn utvecklingsstadier
 • rättsmedel för förstoppning hos nyfödda
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com