vad är orsakerna till menstruation blodproppar?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-14
Om du har mens och passerar en stor blodpropp, kan det vara skrämmande. Men för det mesta passerar blodpropp medan menstruerande anses inte vara farlig eller nödvändigtvis ett tecken på problem. Enligt Dr Robert B. Albee av Centerforendo. com (se Resurser), om blod pooler för en stund i livmodern, det kommer att koagulera

Tyngre man blöder . . .

Om dina menstruationer är vanligtvis lätta, du förmodligen inte har problem med koagulering, men om du brukar att vara en tung luftskruv, kommer du. Enligt Womenshealthlondon. org. uk (se första hänvisningen), innehåller allt blod koagulationsfaktor, men för att din menstruationsblodet att flöda fritt och ut ur kroppen, producerar livmodern ett anti-blodpropp agent. Om ditt flöde är extremt tung, kan anti-blodpropp agent användas upp innan mensen är klar och vid den tidpunkten, blodet som fortfarande kommer att börja koagulera.

Orsaker

Utvecklingsstörning Health Alliance ( se andra hänvisningen) förklarar att blodproppar är klumpar av blod som har samlat i slidan. Om du ligger ner och sedan plötsligt få upp, är att när en dunge av blod, eller en propp, kommer sannolikt att släppa från slidan. Periodofmenstrual. info (ee tredje Referenser) konstaterar att blodproppar är helt enkelt avgivande av livmoderslemhinnan och är ingen orsak till oro. Womenhealthzone. com påpekar att blodproppar kan vara resultatet av en kvinnas hormoner är i förändring. När hormonerna fungerar precis som de ska, bör en kvinnas menstruation inte vara överdriven och hon är inte ägnade att passera blodproppar, som kan tillverkas av hormonell obalans. Väggen i livmodern, varifrån fodret är skjulet varje månad under menstruation, kan få tjock om hormonerna är utom kontroll (för mycket östrogen, för lite progesteron eller vice versa), och detta leder ofta till blodproppar. Pregnancy. lovetoknow. com konstaterar att Myom, som är godartade och som många kvinnor har, kan orsaka koagulering. En utvidgad livmodern kan resultera i blodpropp också.

Endometrios

Endometrios är ett smärtsamt tillstånd som orsakar många obehagliga symptom, inklusive passeringen av blodproppar. Enligt Endometriosis. co. uk (se Resurser) kan livmoderslemhinnan, vilket är fodret i livmodern, växa på fel ställe, även på äggledarna, på ligamenten som stödjer kvinnan, mellan livmodern och skålen och andra platser i bäckenregionen. När detta inträffar är en kvinna som lider av endometrios. Detta foder, även när den är på fel ställe i en kvinnas kropp, reagerar på de hormonella cykeln och kommer utgjuta blod varje månad. Men till blodet som är ansluten till organ utanför livmodern har ingenstans att gå och kommer att stanna i bukhålan. Detta kan resultera i ärrvävnad utveckla, sammanväxningar, inflammation och smärta.

Klimakteriet

Enligt Dr JoAnn Manson, professor i medicin vid Harvard Medical School och chef för förebyggande medicin vid Brigham and Women's Hospital, på Everydayhealth . com (se Resurser), om du är konsekvent med kraftiga menstruationer som innehåller massor av blodproppar, ska du tala om det för din läkare. Dr Manson Parlamentet konstaterar att detta kan relateras till början av klimakteriet, men du kan även ha drabbats av anemi (järn-fattiga blod) på grund av alltför stora förluster av blod varje månad. Anemi uppstår när det finns en brist i dina röda blodkroppar, och kan uppstå om man blöder för mycket. Dessutom, om du aldrig har gått blodpropp innan, kanske du vill ta upp detta med din läkare. Det kanske eller kanske inte en anledning till oro.

Färg på Blood

Dr Albee (Se Ytterligare resurser) konstaterar att rödare blod, inklusive menstruationsblod, desto snabbare har nått utanför kroppen. Om blodet är mörkrött, har det varit i livmodern ett tag. Om blod är ackumulerande snabbare än kroppen kan göra sig av med det, kommer blodproppar uppstår.

missfall

Om du har vägarna förbi stora blod blotting och det finns en möjlighet att du kan bli gravid, kan du miscarrying och behöver uppsöka läkare. Om du har fått missfall, kan du kräva en D C förfarande.

Young Women

Om du är en ung kvinna och fortfarande en novis när det gäller att menstruationer kan det skrämma dig att se en blodpropp för första gången. Om du skickar bara ett par blodpropp, finns det ingen anledning att vara orolig, men om du passerar blodproppar hela dagen och blöder kraftigt också, kontakta din läkare. Hon kan kontrollera dig och försäkrar att allt är bra, eller omvänt avgöra om det finns ett problem som måste åtgärdas.

Previous:nothing Next:Hur får ett foster syre?

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla bronkit hos spädbarn
 • hur man har ett barn utan sjukförsäkring
 • naturläkemedel för klimakteriet symtom
 • cigarettrökning & hälsorisker
 • barns kost information
 • tecken på missfall infektion
 • problem med vårdhemmet
 • är alkohol en drog?
 • hur man behandlar en stel nacke
 • vad är svart vinbär utsäde olja?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com