Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-04-17
Februari handlar inte bara om kärleksaffärer, men också om hjärthälsa för kvinnor. American Heart Association's Go Red for Women kampanj försöker att utbilda kvinnor om deras risk för hjärtinfarkt, särskilt eftersom 63% av kvinnor som dör i kranskärlssjukdom inte hade någon tidigare symptom. Kranskärlssjukdom är den vanligaste dödsorsaken för kvinnor över tjugofem. Här är symptomen från AHA . . .

Du behöver:.
Känsla av självuppskattning
Stark vilja.
Ett öppet sinne.
Tro på dig själv.
Penna och papper.
Stödjande vän.


1.
Bröstbesvär som varar mer än några minuter och känns som ett obehagligt tryck, klämma, fyllighet eller smärta. Vissa hjärtattack överlevande har sagt att det känns som en elefant sitter på bröstet. Men även om smärtan inte känns det svåra, ska du få det kontrollerat så fort som möjligt.
2.
Andnöd, även utan åtföljande smärtor i bröstet.

3.
Influensaliknande symtom eller trötthet, svaghet eller yrsel, tillsammans med kallsvettning, illamående och /eller kräkningar. Dessa symtom är vanligare med kvinnor än män.
4.
Ont någonstans annat än i mitten av bröstkorgen. Kvinnor uppger att de känner smärta i övre delen av ryggen, axlar, nacke och käke oftare än män som var med hjärtinfarkt gjorde.
5.
Om du har en eller flera av dessa symtom är det avgörande för att komma till sjukhus så fort som möjligt så blodproppslösande medicin kan fungera. Kör inte bil själv, ring 911. Och kom ihåg, varje sekund räknas.

Tips och varningar


 • För mer information besök Goredforwomen. org.
 • Denna lista av symtom är inte avsedd att ersätta professionell medicinsk vård och rådgivning.


 • Previous:nothing Next:nothing

  Relaterade artiklar


 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com