tidiga hjärtattack symptom

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-05
Erkänner tidiga symtom på en hjärtinfarkt kan betyda skillnaden mellan liv och död. Medan många symptom härma de andra, mindre allvarliga sjukdomar, bör du söka akut sjukvård omedelbart om du upplever obehag i bröstet, smärta i käken, nacke eller armar, eller oförklarliga matsmältningsbesvär. Kvinnor bör vara särskilt uppmärksamma på att känna igen symptomen eftersom de tenderar att ha lindrigare symtom än män

Typer

Tidig fysiska hjärtattack symptom inkluderar, men är inte begränsade till, tryck över bröstet, skytte smärta i armar , käken smärta och andnöd. Ibland symptomen är lindriga, såsom känslor av matsmältningsbesvär, yrsel, illamående eller kräkningar, eller bryta ut i en kall svett.

Effekter

Tidiga symtom, särskilt de som är milda, är bara ett förstadium till värre hjärtattack symtom och kan leda till döden. Personer utan tidigare hjärtproblem kan lida av symtom med en hjärtinfarkt och inte ens inser vad som händer. Detta leder till mindre skador eller dödsfall av hjärtmuskeln, och möjligheten att symptomen återkommande med mer intensitet är starkt ökad.

Tidsplan

De upplever tidiga hjärtattack symptom har ett kort om tid att komma till ett sjukhuset innan irreversibla skador på hjärtmuskeln inträffar. Behandlingen måste påbörjas inom en timme av symtom manifesterar annars en fullständig återhämtning är nästan omöjligt på grund av omfattningen av skadan.

Överväganden

Av okänd anledning, kvinnors symtom tenderar att vara mildare än männens. Svaghet, trötthet och sömnstörningar är ibland rapporterats. Medicinska studier har visat att kvinnors symtom är inte så förutsägbar som de har som män, och mer än 75 procent av kvinnorna kan precisera symtom inträffar upp till en månad innan lidandet en fullfjädrad hjärtattack.

Varning

Den som lider symptom som kan anses vara de som av en hjärtattack måste söka medicinsk hjälp omedelbart. En känsla av matsmältningsbesvär är alltför ofta ignoreras och inte ses som ett tidigt symptom på en hjärtattack, vilket leder till oåterkalleliga skador på hjärtmuskeln och eventuellt dödsfall.

Previous:nothing Next:hur man kan reducera risken för hjärtsjukdomar

Relaterade artiklar


 • hur man börjar ta hand om ett hjärta
 • tidiga hjärtattack symptom
 • hur man identifierar hjärtarytmier
 • hur man bromsa en Snabb hjärtrytm (takykardi)
 • hur läka hjärtat efter en hjärtattack
 • hur man upprätthålla en god hjärthälsa
 • hur man tar hand av ett hjärta
 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
 • hur ska hjärta smart
 • Hur hjärtat fungerar?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com