sig att gå med barnvagn & småbarn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-29
Pushing en sittvagn och vallning ett barn är en utmaning, oavsett om du är i gallerian eller i parken. Men med lite förberedelse och fokuserad utbildning, kan du njuta regelbundna promenader utan att behöva ringa en barnvakt. Så här gör det
1
Välj en säker plats. . . Försök inte navigera livliga stadens gator samtidigt som du trycker en barnvagn och hålla en aktiv barn i närheten. Det är för lätt för olyckor att inträffa, även när ditt barn är lydiga och trafiken går långsamt. Istället väljer parker med promenadstråk och områden med stort trottoarer en bit från vägen.
2.
Öva med ditt barn hemma eller på uppfarten. Sätt ditt barn i vagnen (eller praxis med en baby doll) och lära ditt barn hur man hålla fast vid ena sidan av vagnen handtaget. Förklara att du behöver hjälp som kör barnvagnen. Småbarn älskar att hjälpa. Har lite träning rundor i vardagsrummet eller runt på uppfarten. Du måste gå långsamt nog för att rymma ditt barn, och det kan vara besvärligt i början. Om ditt barn har problem med att hålla på till en viss plats på handtaget, hitta en annan plats för honom att hålla, bara vara säker på att hans händer och ben är säkra från att fastna i vagnen hjulen.
3.

Skapa ett handtag för ditt barn att hålla, om det är för krångligt för henne att hålla vagnen själv. Du kan använda en hund koppel hängs på handtaget på vagnen, och låt barn hålla handtaget på kopplet.
4.
Håll ditt barn på insidan av gångväg eller trottoaren, det vill säga den sida på undanskymda eller fordonstrafik. Detta sätt, om ditt barn faller eller släpper vagnen och börjar vandra, står du mellan honom och människor eller fordon. Det finns ofta gräs på sidan av vägen bort från vägen, så om det är en minskning han kan ha en mjukare landning.
5.
Ta korta promenader i början. Kom ihåg att ett barns ben är korta, och även om hon kan ha en mycket energi hon tar den upp snabbt för att anpassa en vuxens längre steg. Börja med en kort 5-eller 10-minuters promenad. Ta med vatten för henne och för dig själv. När du går mer kan du ta en paus sitta och ta en drink eller att låta henne springa runt i ett fält eller på lekplatsen i ett par minuter.

Tips och varningar


Använd
 • solskydd, även under molniga dagar. Barn har känsligare hud och undvika solbränna är viktig för spädbarn, småbarn och föräldrar som går med dem. Bära hatt, solglasögon och solskyddsmedel när du går ut på promenader tillsammans.


 • Previous:nothing Next:hur man gör en första hjälpen kit för ett campus

  Relaterade artiklar


 • hur att hålla sig frisk och åldras med värdighet
 • Hur hjärtat fungerar?
 • hur du hittar den bästa blodtrycksmätare för hemmabruk
 • fördelar och nackdelar med att använda Gardasil vaccinet
 • hur man använder en krycka
 • hur man får din man att gå ner i vikt
 • hur man uppfostrar barn med särskilda behov
 • hur man använder kryckor korrekt
 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • behandling av kronisk diarré hos småbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com