hur man kan förebygga trycksår hos äldre

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-25
En komplikation av minskad aktivitet hos äldre är utvecklingen av trycket områden. Förebygga dessa sår är bästa försvar, eftersom när de utvecklas, är dessa typer av sår mycket svårt att behandla och bota

Du behöver:
kropp positionering Wedgar
. Kuddar.
Heel beskyddare.
Hudlotion.
Foley kateter.
Specialty madrass.


1.
En komplikation av åldrandet är utvecklingen av trycksår hos äldre. Dessa typer av sår är även känd som "trycksår" eller "liggsår". Trycksår är resultatet av områden av hud och vävnad får minskade mängder blodflöde och syresättning till följd av tillämpningen av tryck på just den kroppsdel. Områden som löper störst risk för att utveckla trycksår omfatta ett område under en benutskott och områden som är utsatta för kroppsvätskor under längre tidsperioder. Exempel på korsbenet, svanskotan, armbågar, hälar, fotleder, nacke och andra. Förhindra utveckling av trycksår är den bästa behandlingen, eftersom när de har utvecklats, dessa sår bli mycket resistent mot behandling. Healing ett trycksår är en kostsam och komplicerad process som vanligtvis omfattar specialiserade sårvård och användning av antibiotikabehandling. Därför, här är några enkla steg att ta för att bidra till att förebygga trycksår utveckling hos äldre.
2.
Det enklaste sättet att ta i förebyggande av trycket områden är att ofta flytta en person som har en minskad förmåga att röra sig på egen hand. Många av oss tar för givet vår process att vända oss när vi sover, eller flytta vår vikt när man sitter i en stol för långa perioder. Men de svaga och gamla är ofta för svag för att göra en adekvat jobb flytta utan hjälp. Därför täta svarvning och ompositionering av en orörlig person, minst varannan timme, är ett krav.
3.
Annan teknik för magsår förebyggande är med hjälp av kilar kropp positionering och kuddar att upprätthålla god positionering. Ett exempel är att placera en kudde mellan en persons knän när de sida ljuger. Detta håller två benutskott från att kontakta varandra och minska blodflödet till det området. Ett annat exempel är användandet av hälen beskyddare. Heel beskyddare effektivt kudde på baksidan av en personer klackar och hålla gravitationskraften från att utöva för mycket tryck över detta område.
4.
En bidragande orsak till att utveckla trycksår är att inkontinens hos äldre. Hud och vävnad som är i ständig kontakt med urin eller avföring kommer att uppleva irritation som gör att det bildas tryck områden vanligare. Det innebär att inkontinent äldre person behöver för att ofta byta kuddar och trosor när de är smutsiga eller blöta. Om en person inte kan upprätthålla god hygien på grund av inkontinens, då en vårdgivare kan rekommendera användning av en kvarliggande kateter Foley att hjälpa till med urininkontinens.
5.
Också särskilda tryckavlastande madrasser finns tillgängliga som kan bidra till att minska det totala trycket följd av långa perioder av sängläge. Dessa madrasser kommer i många former och är ett effektivare verktyg för att förebygga trycksår hos äldre.
6.
Slutligen, om du är oroad över möjligheten att utveckla trycksår i en äldre person, vänligen kontakta sin ordinarie vårdgivare och ta reda på vilka alternativ fungerar bäst för den personen.


Previous:nothing Next:hur man hanterar en kronisk sjukdom

Relaterade artiklar


 • hur man gör en kudde buck skrov
 • hur man minska risken för en andra hjärtattack
 • hur man kan kontrollera status för friska barn försäkring
 • hur man firar nationella hjärta månad
 • Hur man själv behandla ischias
 • hur hålla längre i sängen och gå ner i vikt samtidigt
 • hur man kan stödja en sörjande vän
 • dig att hålla dig från att bli sjuka
 • ading1a "u003e hur man donera ett ägg u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e genomgå blodgivningsförfarandet
 • hur man identifierar hjärta tecken attack varning i kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com