hur man kan förstå om du ska använda en klimakteriet kit hem test

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-08
Om du misstänker du går igenom klimakteriet du kan frestas att använda en medicinsk kit hem test för att ställa diagnosen. ? Är detta en bra idé
1
Har du besökt ditt lokala apotek nyligen. ? Det finns fler medicinska hem tester tillgängliga än någonsin tidigare. Nu kan du testa för en rad olika sjukdomstillstånd i avskildhet i ditt hem. Ingen läkare besök krävs. Naturligtvis har detta lett till att vissa experter att ifrågasätta riktigheten av dessa tester samt vishet att använda dem. Ändå har allmänheten idén att ta kontroll över sin egen hälsa och att kunna diagnostisera ett problem utan att behöva boka en tid hos sin läkare. Nu kan du även använda en medicinsk kit hem test för att testa för klimakteriet. Är detta en bra idé?
2.
Första hemma medicinska testkit för att testa för klimakteriet godkändes av FDA under 2002. Det mäter i princip urin nivåer av ett hormon som kallas FSH som ökar klimakteriet sätter i och äggstockarna nedgången i funktion. Utföra här hemma urinprov är lika enkel som gäller urin på prov hålla dessa kit ger. Testet reagens på teststickan blir en färg när nivåer av FSH är höga. En hög FSH antyder att äggstockarna inte längre är lika kan producera ägg eller en menstruationscykel. Dessa tester anspråk på att vara runt nittiofyra procent korrekt och kan köpas på nätet för under tjugo dollar.
3.
Tyvärr är experter inte så imponerad av resultaten av dessa vid hem urintest för klimakteriet som allmänheten är. FSH är inte alltid en tillförlitlig markör för huruvida en kvinna verkligen är i klimakteriet. Menopaus definieras som tolv månader utan menstruation
i avsaknad av andra orsaker. Dessutom kan FSH nivåer fluktuerar kraftigt och som inte kan ge dig en tydlig bild av var du befinner dig på menopausala kontinuum.
4.
Alternativ till ett hemma medicinska testkit för att testa för klimakteriet är att ha ett serum FSH nivå kontrolleras av din läkare. Ett serum FSH nivå är tänkt att vara mer exakt än en urin-FSH. Dessutom ska du tala med din läkare om de frågor om varför du ville att testet i första hand. Om du har symtom i samband med klimakteriet som ledde dig att ta provet, behöver din läkare att vara medveten om dem. Det finns alltid viktiga hälsofrågor att överväga vid tidpunkten för klimakteriet inklusive hur man bevarar bentätheten och minska symtomen av värmevallningar. Om du inte har mens och testet är negativt måste du ändå se din läkare för att ta reda på varför, så att du verkligen inte har sparat tid eller pengar.
5.
nedersta raden? Om du har symptom på klimakteriet, lita inte på en medicinsk hem test kit för att testa för klimakteriet. Se din läkare som kan ge dig den mest exakta test tillgänglig, liksom att ge dig professionella råd om hur du får genom denna övergångsperiod.


Previous:nothing Next:hur att förstå om rengöringsmedel ökar risken för astma

Relaterade artiklar


 • ading1a "u003e Hur sänka kolesterolnivåerna u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e få din nivåer kontrolleras
 • Hur dödar hjärtsjukdom dig?
 • hur man kan förstå om du ska använda en klimakteriet kit hem test
 • hur man kan sluta röka gräs
 • Hur du tar en mätning blodtryck
 • vildmark program för oroliga tonåringar
 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • hur man vända ringningar i öronen
 • hur man besluta om att dricka alkohol för att minska risken för hjärtsjukdomar
 • hur man kan bli av med hemorrojder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com