Hur vax form?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-07

delar av örat

Örat består av tre grundläggande delar: ytterörat, mellanörat och i innerörat. Ytterörat består av två delar: hjärtörat och den yttre hörselgången. Hjärtörat är den synliga delen av örat, den böjda köttiga utstickande på varje sida av huvudet. Hjärtörat är den del som vi vanligtvis visualisera när man tänker på öronen. Den externa hörselgången är öppnandet av hjärtörat, vilket leder till trumhinnan. Det är ungefär en tum lång och har en böjd form. Detta är den del av örat där läkare varnar oss att inte kompresser infoga bomull. Den externa hörselgången är där öronvax bildas.

Hörselgången

Hud linjer de yttre hörselgången. På den yttre tredjedelen delen av kanalen finns fina hårstrån och svettkörtlar. Längs sträckan finns också körtlar som producerar cerumen, vilket gör upp öronvax. Ett syfte med öronvax är att fånga smuts som kommer in i örat, så att ingen inbäddning i membranet och därigenom skydda trumhinnan. Ibland öronvax bygger upp i örat, och det måste tas bort av en läkare eller säkert tvättas bort från örat.

Ceruminous Körtlar

Öronvax är en blandning av hud och cerumen. De körtlar som producerar och utsöndrar öronvax är ceruminous körtlar, som finns längst ner i hårsäckarna. Den cerumen som produceras smälter och rockar väggarna i hörselgången. Detta hjälper till att hålla området i yttre hörselgången och trumhinnan torr bör vatten in i örat. Cerumen är också användbar för att förhindra tillväxten av svamp och bakterier eftersom den har en sur miljö.

Öronvax

Öronvax bildas när kasseras huden flyttar ut ur hörselgången blandas med cerumen. Det kan ha ett brett utbud av färger från gult till svart eller brun. Det kan också vara våta eller torra. När människor åldras, tenderar deras öronvax att få torrare, vilket gör det svårare för vaxet att naturligt ut i hörselgången. Ibland allt som är nödvändigt för att ta bort öronvax som har byggt upp är att mjuka upp det genom att tvätta örat. Lämnar hörselgången våt exponerar den för infektion, vilket är anledningen att använda mineraloljor, i stället för vanligt vatten, ofta används för att mjuka upp öronvax.

Previous:nothing Next:Hur bifokala kontakter arbete?

Relaterade artiklar


 • hur du delar ditt hus med en katt och allergier kontroll
 • hur man ska behandla missbruk
 • hur man väljer sjukförsäkring
 • fysiska symptom på klimakteriet
 • hur man ansöker om gratis sjukförsäkring för barn (i Pennsylvania)
 • Kegel övningar för blåsan
 • hur man sänka kolesterolnivåerna
 • behandla hög feber hos barn
 • hur man skapar en plan omvårdnaden
 • om tonåring akne mediciner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com