hur man håller ditt barn från att få onödiga antibiotika

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-21
Visste du att över femtio miljoner recept för onödig antibiotika skrivs varje år? . Så här skyddar ditt barn mot onödig antibiotika
1.
Problemet med antibiotikaresistens har blivit ett verkligt problem som användningen av antibiotika för att behandla infektioner fortsätter att öka. Även antibiotika har sin plats vid behandling av allvarliga sjukdomar orsakas av bakterier, det uppskattas att över femtio miljoner recept skrivs varje år för onödig antibiotika. Doctor's ofta känner sig tvingade att skriva onödiga antibiotika recept som ett sätt att möta patientens önskan om någon form av behandling. Denna praxis kan motiveras som ett sätt att "förebygga sekundär infektion". Inte bara detta bidrar till problemet med antibiotikaresistens, det är också dyrt och kan resultera i betydande biverkningar för patienten. En av de vanligaste orsakerna till leversvikt i detta land är antibiotikum induceras leversvikt.
2.
Situationen är ännu mer störande när det gäller att ge onödig antibiotika till barn. Det är visat att barn som tar antibiotika är dubbelt så stor risk att utveckla en infektion det är resistenta mot antibiotika. Det finns dock belägg för att resistenta antibiotikum infektioner bland barn är på uppgång, inklusive den allvarligaste formen av resistenta Staph infektioner, MRSA. När det gäller resistenta infektioner, dyra, hög effekt antibiotika måste användas som generellt är reserverade för infektioner svarar på andra antibiotika. Det finns även en risk att dessa höga drivs antibiotika också blir resistenta när de används ofta.
3.
När ditt barn får onödig antibiotika för att behandla en gemensam virusinfektion, kan det vara öka hans eller hennes risk att utveckla MRSA eller andra allvarliga, resistenta infektioner. Hur vet du när ditt barn får antibiotika han eller hon inte behöver? Majoriteten av rinnande näsor, hosta och halsont orsakas av virus och kommer inte att svara på behandling med antibiotika. I vissa fall kan ont i halsen vara orsakad av streptokocker bakterier som kräver antibiotikabehandling. Detta kan bestämmas genom en sammanfattning Strep test utfört i läkarens kontor.
4.
Öroninflammation som en gång var nästan alltid behandlas med antibiotika har nu visat sig tydligt i de flesta fall utan behandling . De flesta läkare tar nu ett "vänta och se"-strategi före förskrivning antibiotika. Även bihåleinflammation med gula eller gröna snuva är vanligtvis inte bakterier och normalt klar på egen hand kan antibiotika behövas om symptomen inte försvinner inom en viss tid.
5.
Det bästa sättet att se till att ditt barn inte blir onödigt antibiotika är att fråga din läkare om varför antibiotika behövs. Det är viktigt att vara säker att de är som används för att behandla en bakteriell infektion snarare än en viral en. Låt ditt barn läkare vet att du är orolig för antibiotikaresistens. Att bli informerad och att ställa rätt frågor kan gå långt till att skydda ditt barn mot onödig antibiotika recept och deras potentiella biverkningar.


Previous:nothing Next:hur man förstår premenstruell dysfori

Relaterade artiklar


 • hur man lindra smärtan av menstruationskramper
 • hur man kan beräkna din målsatsen graviditet hjärta
 • behandling av kronisk diarré hos småbarn
 • Hur trumhinnan termometrar arbete?
 • Hur kan jag berätta min partner jag är gravid?
 • hur man kan stoppa sängvätning denna månad
 • hur har de grundläggande principerna för god hälsa
 • hur man känner igen symtomen på uttorkning
 • hur man ger ett barn mediciner
 • akupressurpunkter under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com