hur man frysa plantar vårtor säkert under en graviditet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-17
Plantar vårtor är vårtor orsakas av HPV-viruset som visas på fotsulorna. De liknar andra virala vårtor i att de är vita, gropiga och torr på ovansidan. Eftersom de trycks in i huden under en promenad, kan de bli ganska smärtsamt. Plantar vårtor är relativt ofarliga, men mycket smittsam. Det bästa sättet att bli av med dem är genom att frysa dem med flytande kväve, som också är den säkraste metoden för gravida kvinnor. Frysning plantar vårtor under graviditet medför några mindre risker (precis som med någon annan typ av medicin), men de flesta gravida kvinnor bör kunna behandla plantar vårtor lika lätt som de skulle om de inte var gravida.

Du behöver:
Flytande kväve
. Över disk vårtan fryser medicinering (t. ex. Freeze Away).


1.
Prata med din gynekolog innan vårtorna frysta eller frysa dem själv med över- receptfria medel. Hon vet riskerna, om någon, i samband med en medicin och kommer att råda dig om det är nödvändigt att ta bort vårtan uppväger riskerna för ditt barn.
2.
Undvika någon form av läkemedel för behandling av plantar vårtor under de första 24 veckorna av graviditeten. Varje lokalt applicerade läkemedel absorberas i huden och det växande fostret är mest i riskzonen för att utveckla fosterskador under den första trimestern.
3.
Använd over-the-counter vårtan fryser mediciner bara i andra och tredje trimestern av graviditeten. Eftersom dessa innehåller dimetyleter och propan, kan det uppstå vissa risker för spädbarn till gravida och ammande kvinnor, så se till att kolla med din läkare först.
4.
Ha en läkare frysa plantar vårtan med flytande kväve. Flytande kväve är den säkraste metoden för att frysa en vårta under en graviditet och det är det mest effektiva. Du kan behöva upprepade behandlingar varje 2 till 4 veckor att se till att vårtan inte kommer tillbaka.
5.
Har din partner eller en vän tillämpa over-the-counter vårtan fryser medicin om du är under den sista trimestern av graviditeten. Du kanske har svårt att nå foten över knölen, och du riskerar att falla och skada dig själv eller barnet.

Tips och varningar


 • Så länge det är säkert för dig att göra det, behandla vårtor plantar så snart som möjligt för att förhindra dem från att sprida sig själv och till andra människor.


 • Previous:granatäpple lever rengörningen Next:Hur fungerar receptbelagda läkemedel arbete assistans programmet?

  Relaterade artiklar


 • Hur berätta om du har en tubulär graviditet
 • STREP hals symptom hos förskolebarn
 • hur att hålla sig frisk under influensa A (H1N1)-pandemin
 • lunginflammation symtom hos spädbarn
 • Syftet med goosebumps
 • naturligt progesteron biverkningar
 • hur man använder naturliga kosttillskott eller åtgärder för att behandla hälsoproblem
 • manisk Perimenopause trötthetsbesvär
 • hur du stanna på din medicinering
 • vad är orsakerna till urininkontinens hos kvinnor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com